Haberler

Tedavi Hizmeti Alamayana, Gelir Testi İçin 6 Ay Ek Süre

Güncelleme:

GSS prim borcu bulunan ve tedavi hizmeti alamayan 5.3 milyon kişi gelir testi yaptırabilecek. Borçlu çıkanlar ise, en geç gelecek nisan ayına kadar borçlarını ödemeli.

Şuanda üst tavanda 5.5 milyon kişinin ayda 272 lira prim ödeme yükümlülüğü bulunuyor. Bunlardan sadece 176 bin 420'si, gelir testi sonucu gerçekten de kişi başına gelir asgari ücretin iki katından fazla olanlardan oluşuyor.

Test yaptırmayanaların SGK'ya 9 milyar lira borcu bulunuyor. Bu kişilerin büyük kısmını üniversiteyi kazanamadığı veya askerliğini btirip döndüğü için GSS yükümlülüğünün doğduğunu bilmeyen milyonlarca genç oluşturuyor.

Habertürk'ün haberine göre; gelir testi yaptırabilmeleri için ekim ayından başlayarak 6 ay süre verilecek. Bu süre mart ayında sona erecek.Bakanlar Kurulu'nun süreyi 6 ay daha uzatma yetkisi bulunuyor.

HANGİ GELİR GRUBU GSS İÇİN NE KADAR ÖDEYECEK?

Yapıalcak test sonucunda aile içinde kişi başına gelir;

-Bin 134 liradan az olanlara 45 lira;

-Bin 134-2 bin 268 lira arasında olanlara 136 lira;

-2 bin 268 liranın üzerinde olanlara da 272 lira prim borcu çıakrılacak.

Borç, yükümlü hale geldikleri tarihten başlayarak bugüne kadar yeniden hesaplanacak ve sadece borcunun aslı alınacak.

GSS prim borcu öedemeleri nisan ayında başlayacak. Diğer prim borçları gibi 36 aya kadar taksitlendirilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (13)

GELIRI OLMAYAN:

GELIRI OLMAYAN NASIL ODESIN?

26
1
yanıtYanıtla
FIRTINA:

Nasıl bir kanun ya durup duruken borçlandırdı gençleri. . . Eeee suriyeliye ıraklıya nasıl bakacaklar yoksa

20
0
yanıtYanıtla
şaşkın:

bu ülkede akıllanmaz, hiç bir ülke vatandaşını bu kadar ezmiyordur

12
0
yanıtYanıtla
Hemşerin:

Bu ülkede kanunlar zenginlere göre çıkıp fakire göre reklam ediliyor hala anlayamadınızmı. Zenginler için adalet ve kalkınma partisi. . .

12
0
yanıtYanıtla
Masum Köylü:

saçmalığa bakarmısınız işin yoksa sigortasızsındır bu yüzden devlete para ödemen gerekiyor iş verdilerde sigorta yaptılarda insanlar geri çevirdi sanki hey allahım bunlar artık nerden nasıl soyarız borçlandırırız derdinde sen kul hakkı yiğenlere bırakma bunu yarabbi

10
0
yanıtYanıtla
Din Tüccarı:

Devlet mi eşkiya mı belli değil!

8
0
yanıtYanıtla
ahmet badem:

bu haberi okudum gss borcunu sorguladım 3 bin lira borcum varmış bu borçtan yemin ederim bugun haberim oldu bende 3 bin ne gezer nasıl ödücem bu parayı devlet benim gibi aç adamdan haraçmı alacak?

8
0
yanıtYanıtla
HayırKurumu):

Üniversite mezunu musun ? Eğer öyle isen öğrenci belgesi veya okuduğuna dair bir belge götür SGK ''ya okuduğun süre aylık olarak hesaplanıp düşüyor borçtan ben öyle yaptım. Benim de 2000 TL civarı borç çıkıyordu.

yanıt0
yanıt0
HADİ YALAN DE:

ÇALIŞMAYAN ADAMIN BORCU NASIL OLUR. . . HASTANEYE GİTMİŞSE OLUR. . HASTANE KABUL ETMESİN ÖZELE GİTSİN ADAM NİÇİN HASTA OLUR BİZE GELİR DİYE BEDAVADAN GENÇLERİMİZ BORÇLANDIRILDILAR. . . NASRETTİN HOCA DİKEN EKMİŞ DEMİŞ Kİ BURDAN GEÇEN KOYUNLARIN YÜNÜ TAKILACAK BENDE EĞİRİP İP YAPACAĞIM. . . BÜTÇE VEYA BORÇ ÖYLE ÖDENECEK. . .

6
0
yanıtYanıtla
erdem:

yahu zaten milyonlarca işsiz insan var. adam iş bulsa çalışacak, işsiz adam nerden bulupta pirim ödeyecek . insaf. .

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title