Haberler

Tedavi Gördüğü Hastane Evi Oldu

Güncelleme:

Van'da 7.2 büyüklüğündeki depremde evi büyük hasar gören Mehmet Gündüz, 2 aydan bu yana YYÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalıyor.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde evi büyük hasar gören 65 yaşındaki Mehmet Gündüz, 2 aydan bu yana  Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalıyor. Kanser hastası Gündüz'ün tedavisi bitmesine rağmen kimsesiz olduğu için hastanede kalmaya devam ettiği belirtildi. Gündüz'ün tüm ihtiyaçları hastane tarafından karşılanıyor.

Van'daki İstasyon Mahallesi'nde tek başına oturan Gündüz'ün derme çatma gecekondusu, depremde büyük hasar gördü. Yıkılmak üzere olmasına rağmen burada yaşamaya devam eden Gündüz'e bir süre komşuları yardım etti. Sağlık sorunlarının yanı sıra akciğer kanseri hastalığı ile mücadele eden Gündüz, 2 ay önce komşuları tarafından YYÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin dahiliye servisine alınan ve burada tedavisi yapılan Gündüz, kimsesi olmadığı için taburcu edilemedi, tüm ihtiyaçları ise doktor ve hemşireler tarafından karşılandı.

Gidebileceği kimsesi olmadığı için hastane yönetimi, Gündüz'ün durumunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bildirererek yardım istedi. İki aydır Gündüz'ün tedavisini yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Ümit Kaya, Gündüz'ün bakım evine alınacağını belirterek, "Hastamız akciğer kanseri. Kimsesiz olduğu için komşuları tarafından hastaneye getirildi. Biz Mehmet amcanın tedavisini sürdürüyoruz. Tedavisi şu anda bitti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri aracılığıyla da bir bakım evine yerleştireceğiz" dedi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gündüz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title