Haberler

Tedaş Genel Müdürü Çepni Elektrikli Araçları Test Etti

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürü Mükremin Çepni, elektrikli araç kullanımının giderek artacağını ve bu araçların şarj istasyonlarının şebekeye etkilerini araştırmak ve incelemek için yapılan AR-GE çalışmalarının önemli olduğu belirtti.

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürü Mükremin Çepni, elektrikli araç kullanımının giderek artacağını ve bu araçların şarj istasyonlarının şebekeye etkilerini araştırmak ve incelemek için yapılan AR-GE çalışmalarının önemli olduğu belirtti.

TEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, BAŞKENT Elektrik Dağıtım A.Ş'nin AR-GE projesi kapsamında elektrikli araçların şarj esnasında şebekeye etkisinin ne olacağına dair çalışma başlatıldığı ifade edildi. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş bünyesine AR-GE projesi kapsamında kullanılmak üzere toplam 17 elektrikli aracın getirtildiği kaydedilen açıklamada, araçların birinin İstanbul'da 16'sının da Ankara'da değerlendirildiği aktarıldı.

Açıklamaya göre, ENERJİSA CEO'su Yetik Kadri Mert, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Kıvanç Zaimler ve Çepni, elektrikli araçların test sürüşünü gerçekleştirdi.

TEDAŞ Genel Müdürü Çepni, elektrikli araç kullanımının giderek artacağını ve bu araçların şarj istasyonlarının şebekeye etkilerini araştırmak ve incelemek için yapılan bu tür AR-GE çalışmalarının önemli olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Başkent Elektrik Dağıtım Türkiye Elektrik Dağıtım Tedaş Çepni Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title