Haberler

Ted Senfoni Orkestrası İstanbullu Müzikseverlerle Buluştu

TED Senfoni Orkestrası, 12 Nisan Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda verdiği konserin ilk yarısında Franz von Suppé'nin Hafif Süvari Uvertürü, Iosif Ivanovici'nin Tuna Dalgaları Valsi gibi dünyadan klasikleri seslendirdi.

TED Senfoni Orkestrası, 12 Nisan Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda verdiği konserin ilk yarısında Franz von Suppé'nin Hafif Süvari Uvertürü, Iosif Ivanovici'nin Tuna Dalgaları Valsi gibi dünyadan klasikleri seslendirdi. İkinci yarıda, Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Tenor İhsan Ekber orkestraya eşlik etti. Bu bölümde Neşet Ertaş'ın ölümsüz yapıtı Zülüf Dökülmüş Yüze ve Osman Mazlum, Cumhur Kerküklü ve Mehmet Özbek'e ait Mum Kimin Yanan Kerkük ile Türk Halk Müziği'nden Altın Hızma Mülayim, Halkalı Şeker, Sen Bu Yaylaları Yaylayamazsın gibi anonim eserlerin düzenlemesi Musa Göçmen ve Oğuzhan Balcı'ya ait yorumları seslendirildi. TED Senfoni Orkestrası, Genel Müzik Direktörü ve Şef Ahmet Ünlü yönetiminde Ankaralı dinleyicilerinden sonra İstanbullu müzikseverlere de eşsiz bir müzik şöleni sundu.

Öğrencilik yıllarında "TED Ankara Koleji Nefesli Sazlar Orkestrası"nda görev yapan TED Ankara Koleji mezunları, 2007 yılında bir araya gelerek TED Ankara Koleji Mezunları Orkestrası'nı kurmuşlardır. Orkestra, 2010 yılından itibaren, bünyesine yaylı enstrümanları katarak senfonik bir yapıya kavuşmuş ve Türk Eğitim Derneği çatısı altında "TED Senfoni Orkestrası" adını almıştır. TED Senfoni Orkestrası bu özelliğiyle ülkemizin ilk ve tek amatör senfoni orkestrası. Orkestra, yeni yıl ve yaz konserleriyle hem Ankaralı müzikseverleri hem de TED ailesini yılda iki kez bir araya getiriyor.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Neşet Ertaş Kerkük Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title