Haberler

Ted, İzmir'de İkinci Koleji Açıyor

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından TED Koleji, 25 okul ve TED Üniversitesi'nin ardından İzmir'de ikinci kolejini açıyor.

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından TED Koleji, 25 okul ve TED Üniversitesi'nin ardından İzmir'de ikinci kolejini açıyor. TED Koleji, Aliağa'dan sonra Urla'da yapımı süren inşaatın tamamlanmasının ardından 2014-2015 eğitim öğretim yılında İzmirli öğrencilere kapılarını açacak.

İzmir'de açılacak yeni kolej hakkında Swiss Otel'de yapılan bilgilendirme toplantısına, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, MN Özel Eğitim Öğretim A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Bingöl, MN Özel Eğitim Öğretim A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Eda Manav, TED İzmir Koleji Kurucu Temsilcisi Orhan Arık ve TED İzmir Koleji Kurucu Müdürü İrfan Urhan katıldı.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Urla Zeytinalanı'nda 15 bin 46 metrekare arsa üzerine kurulu 14 bin 573 metrekare kapalı alanda eğitim verecek olan TED İzmir Koleji'nin nitelikli eğitim kadrosu ve ileri teknolojinin tüm imkanlarını kullanacaklarını belirtti. Teknolojik olarak ileri düzeyde bir okulla, kendine güvenen çocukların yetiştiği bir okulla, özel okulculuğun soygunculuk olmadığı zihniyetiyle hareket edeceklerini anlatan TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, şunları söyledi: "İzmir'de bu okulu gerçekleştirecek katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Fark oluşturmak için buradayız. Emin olun ki TED İzmir Koleji'nde yetiştireceğimiz çocuklar ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller olarak süreç içinde mezun olacaklardır."

"MADDİ İMKANI OLMAYAN ÖĞRENCİLERE TAM BURS"

Selçuk Pehlivanoğlu, ilk etapta kurumlarına 300-400 öğrenci alacaklarını, tüm okul bittiğinde de bin 150 öğrenci kapasitesine sahip olacaklarını, dar gelirli çocuklu ailelerin başarılı çocuklarına 'tam burs' verme politikalarını da sürdüreceklerini söyledi. Anadolu'nun en ücra köşelerine kadar tüm evlatlarımızın bize ait olduğu bilinci içinde olduklarını belirten TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursumuz ikiye ayrılıyor. Birincisi okulların kendi bursları vardır. Bir de okullarımızda TED bursu vardır. Okulun kendi bursu ve TED bursu oranı yüzde 18,5 civarında. Kendi okullarımızda bu oranı maksimuma getirmeye çalışıyoruz. Bizim geçen yıl itibariyle ortalamamız yüzde 18,5. TED yaptığı sınavla maddi imkanı olmayan çocuklara burs veriyor. Modern Robin Hood'luk yapıp okullarımızda burs sistemini uyguluyoruz. Biz hazırladığımız projelerle imkanı olmayan çocuklarımızın hayallerine hizmet etmekle görevli bir kurumuz. TED özel bir şirket değil, işletmedir ama kar amaçlı değildir. Kar edip ihtiyacı olanlara aktarır. Arkamızda holding yok ama en çok 10 yıl içinde 81 ilde olacağız. TED'in tüm stratejileri bütünsellik içinde devam ediyor."

FİYAT POLİTİKAMIZ; PAHALI OLMAYACAK AMA ÇOK UCUZ DA OLMAYACAK

TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, 10 yıl içinde 81 kentte TED Koleji olmasını hedeflediklerini vurgulayarak, Urla'daki okul inşaatının kaba inşaatının bittiğini, 2,5 ay içerisinde tamamlanacağını, velilerin bilgilendirmek, ön kayıt ve kayıt aşamalarında yardımcı olmak için de Narlıdere'de bir irtibat ofisi açacaklarını belirtti.

İzmir'deki fiyat politikalarını 'pahalı değil ama ucuz da değil' sözleriyle açıklayan Pehlivanoğlu, "Biz okullarımız için de en nitelikli öğretmenleri seçmeye çalışıyoruz. İzmir'de düşünüldüğü gibi pahalı olmayacak ama çok ucuz da olmayacak. İzmir'de dönebilecek yapıda bir okul fiyat politikası götürmeyi planlıyoruz" dedi.

ALTINCI SINIFTAN İTİBAREN DERSLER İNGİLİZCE

TED Genel Müdürü Sevinç Atabay da, bu yıl 86'ıncı yılını kutladıklarını, Aliağa'dan sonra İzmir'de açacakları ikinci kurumlarında İngilizce ağırlıklı nitelikli eğitim vereceklerini belirterek, "İzmir'deki kurumumuzda da en fazla 24 kişi olacak sınıflarımızda, nitelikli öğretmenlerimizle eğitim vereceğiz. Altıncı sınıftan itibaren derslerin bir bölümünü İngilizce vereceğiz" diye konuştu.

EĞİTİMİ TEKNOLOJİYLE DESTEKLEYECEĞİZ

Toplantıda konuşan MN Özel Eğitim Öğretim AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Eda Manav da, İngilizcenin ardından ikinci dil olarak İspanyolcayı tercih edeceklerini dile getirerek şunları söyledi: "İkinci dil İspanyolca olacak. Yabancı öğretmenlerimize vereceğimiz eğitimimizi sanat okulumuzla devam ettirmek istiyoruz. Özellikle hafta sonu verilecek olan etüdlerle bu alanlarda da eğitim alsın istiyoruz. Eğitimimizi bunun yanı sıra teknoloji ile de destekleyeceğiz"

EĞİTİM-ÖĞRETİM 2014-2015'TE BAŞLAYACAK

TED İzmir Koleji'nde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas olarak hazırlanan K12 bütünlüğünde İngilizce programı, okul öncesinden lise sona kadar bir bütünlük içinde uygulanacak. Lisede IGCSE (İnternational General Certificate of Secondary Education) uluslararası dil programı uygulanacağından öğrencilere ortaokul 1. sınıftan itibaren İngilizce, matematik, fen ve teknoloji bilgisi derslerine ilave olarak birer saat "İngilizce terminaloji" dersi olarak verilecek. TED İzmir Koleji'nin 2.yabancı dili İspanyolca olacak ve ortaokuldan itibaren seçmeli ders olarak verilecek.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı için TED İzmir Koleji'ne okul öncesi, ilkokul 1., 2., 3., 4. ve ortaokul 5. ve 6. sınıflar düzeyinde öğrenci alınacak, lise bölümü ise okulun açılışının 4. yılında 8. sınıflar mezun olduktan sonra kademeli olarak faaliyete geçecek.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ'NDEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS

Türk Eğitim Derneği maddi olanakları yetersiz başarılı öğrencilere Tam Eğitim Bursu verecek. Bunun yanı sıra Başarı Bursu adı altında TED İzmir Koleji tarafından kriterleri belirlenen bir başka burs da yine Türk Eğitim Derneği aracılığıyla öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Aliağa İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

nevzat orennevzat_oren_@hotmail.com:

Oncelik le basarilar dilerim. Ben australiadan yaziyiyorum. Iki cocugum var.birisi gelecek yil liseye. Digeri 4. Sinifa gidecek. Turkceleri cok fazlayok. Yani turkce egitim akacak kadar yok. Izmire yerlesmek istiyoruz. Ama okul bizim icin buyuk bir proplem. Birincisi fiyatlar cok pahali. Fiyat konusunu assak bile. Cocuklarima verilecek egitime guvensizlik. Eger sizin okulunuza gekirsek. Buradan gelmenin. Cocuklarima ne gibi zorlugu olur. Ilk karsimiza cikan sbs denilen sinav. Australiada bu asamaya kadar gelmis bir cocugu. Nasil bir sinav bekliyor. Bana yardimci ola bilirmisiniz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title