Haberler

Tecrübe Konuşuyor' Projesi Uşak ve Manisa'da Gerçekleşti

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği 'Tecrübe Konuşuyor' projesinin Amasya ve Uşak ayağı gerçekleşti. Amasya'da sanatçı Uğur Işılak ve Milli Güreşçi Rıza Kayaalp gençlerle buluşurken, Uşak'ta karikatürist Salih Memecan ve milli basketbolcu Nevriye Yılmaz gençlerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Tecrübe Konuşuyor' projesi kapsamında alanlarında tanınmış, tecrübe sahibi isimler gençlerle bir araya gelerek bilgi ve birikimlerini paylaşmaya devam ediyor. Projenin Artvin'de gerçekleşen ilk ayağının ardından ünlü sanatçı Uğur Işılak ile Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, geçtiğimiz Pazartesi günü Amasya'daydı. Uşak'ta ise ünlü karikatürist Salih Memecan ve milli basketbolcu Nevriye Yılmaz Perşembe günü gençlerle buluştu.

'Tecrübe Konuşuyor' projesinin Uşak ayağında gençler, Atatürk Kültür Merkezi'nde milli basketbolcu Nevriye Yılmaz ve ünlü karikatürist Salih Memecan ile buluştu ve onların hayat hikayelerini, tecrübe ve önerilerini dinledi.

YILMAZ: "BASKET ATMAK KOLAY GÖRÜNÜR AMA ÇOK ZOR"

İlkokul 3. sınıfta beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle basketbola başlayan ve yurt dışında da forma giyen başarılı basketbolcu Nevriye Yılmaz, okul yıllarını anlatarak, "Spor ile birlikte okul geride kaldı ama arka sıralardaki 'uzun ve tembel' düşüncesine rağmen bütün derslerimde öndeydim" dedi.

Bulgaristan doğumlu basketbolcu, Erdoğan Arıkan'ın basketbolu yeteneğinden dolayı mı yoksa boy avantajından dolayı mı tercih ettiğine yönelik sorusu üzerine, "Ben sadece basketbol oynayarak gelişemeyeceğimin farkına 19 yaşında vardım. ABD'de beslenme ve ağırlık çalışmalarının daha farklı olacağını gördüm. 34 yaşındayım ve bu yaşta çok az aktif sporcu var" cevabını verdi.

Milli sporcu basketbol tecrübelerini paylaşırken, "Basket atmak kolay görünür ama çok zor. Sadece baskete değil, spora başlama yaşı 12 idealdir" diye konuştu.

"PES ETMEMEK VE BAŞARACAĞIZ DİYE TAKIMI İNŞA ETMEK GEREK"

Genç katılımcıların sorularını cevaplayan milli basketbolcu, Türkiye'de basketbolla ilgili planlarını da anlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bu konuda görüştüğünü belirten Yılmaz, "Bakan Çağatay Kılıç kampımızı ziyaret etmişti, kendisiyle görüşmüştüm. Ben basketbolcu olduğum için basket oyuncusu artsın isterim. Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinde yer alıyorum çünkü tecrübe ve seviye ile bir şeyler öğretmek önemli" diye konuştu.

Başka bir genç katılımcıya başarılı olmak için neler yapılması gerektiğini anlatan Yılmaz, "16 yaşımdan beri A Milli Takım'da oynuyorum. Şu an 34 yaşımdayım ve benim de pes etmeyi düşündüğüm zaman oldu. Devam etmek gerek. Basketbol takım işidir ve pes etmemek, 'başaracağız' diye takımı inşa etmek gerek" dedi.

MEMECAN: "KARİKATÜRİST İÇİN ÇALIŞKAN OLMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Liseyi ABD'de okuyan karikatürist Salih Memecan ise çocukluk yıllarında kekemeliğe bağlı yaşadığı zorlukları gençlere anlatırken komik anlar yaşandı. Çizme yeteneğinin de konuşmak gibi doğuştan geldiğini söyleyen Memecan, "Karikatürist için çalışkan olmak çok önemli. Üç şey gerekli; çizmek, çok çizmek ve çok çok çizmek. Çizmek benim fabrika ayarım ama karikatür için farklı olmak gerek. Suyu bile farklı düşünebilmek önemlidir" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Nevriye Yılmaz Salih Memecan Amasya Uşak Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title