Haberler

Tecrübe Konuşuyor Içimizdeki Kahramanlar' Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında, FETÖ'nün darbe girişimi akşamı canlarını ortaya koyan gaziler, yaşadıklarını Manisalılar ile paylaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında, FETÖ'nün darbe girişimi akşamı canlarını ortaya koyan gaziler, yaşadıklarını Manisalılar ile paylaştı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, "Hepimiz farkındayız ki 15 Temmuz Türk tarihinde çok önemli bir kırılma noktalarından, eşik noktalarından biridir." dedi.

15 Temmuz'dan ders alınması gerektiğini belirten Vali Güvençer, "15 Temmuz'u bir coşku seline kaptırıp, kurban etmemeliyiz. Elbette sadece bir hamaset vesilesi de kılmamalıyız. Her şeyin yeri ve zamanı vardır." diye konuştu.

Vali Güvençer'in konuşmasının ardından sanatçı Orhan Çakmak, darbe girişimi ile ilgili bestelediği iki marşı seslendirdi. Daha sonra sanatçı Veysel Çelikdemir, kum tanecikleriyle 15 Temmuz gecesini ve Şehit Ömer Halisdemir'in darbeci subayı alnından vurmasını canlandırdı.

"Her gün iş için gittiğim Ankara'ya bu kez vatanı savunmak için gittim"

Etkinlikte, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı sokaklara dökülen ve gazi olan bazı vatandaşlar da yaşadıklarını aktardı.

Gazi Yaşar Yaldız, darbe girişiminin gerçekleştirildiği akşam hafta sonu olması nedeniyle ailesi ile dinlenmeyi planladığını ifade ederek, televizyon izlerken geçen alt yazılarda, Boğaz Köprüsü'nün tek taraflı kapatıldığını gördüğünü, bir şeylerin ters gittiğini anladığını kaydetti.

Yaldız, Kırıkkale'de yaşadığını belirterek, "Her gün iş için gittiğim 90 kilometrelik Ankara yolunu 25 dakikada aldım. Her gün iş için gittiğim Ankara'ya bu kez vatanı savunmak için gittim." dedi.

O geceyi televizyon karşısında geçirebileceğini, olayları oturduğu yerden izleyerek geçirebileceğini ancak bunu yapmadığını dile getiren Yaldız, "Ailemle birlikte oturduğum için hepsi gözümün önündeydi. Çocuklarım bu olayı idrak ettiklerinde 'Baba sen o gece ne yaptın, niye bizimle beraber çocuklar gibi oturdun' derlerse ne cevap vereceğim aklıma geldi. Kendim eve sığmadım." diye konuştu.

Kendisini kahraman olarak görmediğini ifade eden Yaldız, Türk milletinin evladı olmanın en büyük kahramanlık olduğunu kaydetti.

Programa Vali Güvençer'in yanı sıra, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Miynat, bazı ilçelerin kaymakamları, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Vekili Hatun Sarıkaya ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
title