Haberler

Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" Programı - Malatya

Malatya'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programı düzenlendi.

Malatya'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programı düzenlendi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde İdris Kaya'nın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Veysel Çelikdemir'in kum sanatı gösterisiyle başlayan programda Metin Doğan, Safiye Bayat, Mustafa Özbey ve Barış Akdağ 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbeci askerlerine karşı verdikleri mücadeleyi anlattı.

Hayatı boyunca doğrunun yanında olmaya çalıştığını kaydeden Bayat, Boğaziçi Köprüsünde polislerin izin vermesi üzerine darbe girişiminde bulunan askerlerle konuşmaya gittiğini söyledi.

Bir komutan tarafından tartaklandığını, darbeci askerlerin kin ve nefret dolu olduğunu orada gördüğünü aktaran Bayat, "Vahşiydiler, hain ve katildiler, neyin arkasına sığındılar biliyor musunuz? O güzide ordunun arkasına sığındılar. Türk askeri vicdanı, merhameti olan en büyük topluluktur benim gözümde" dedi.

Teröristlerin asker kıyafetiyle kendilerini gizlemeye çalıştığını belirten Bayat, şöyle konuştu:

"Askere göndermek ne demektir, namus borcunu ödemektir. Asker ne demektir, vatan mücadelesini sergileyen benim neferim demek değil midir. Türk askeri demek vicdanı içinde barındıran en güzide peygamber ocağı değil midir? Bunun arkasına sığındılar, biliyorlardı ki bunun arkasına sığınırlarsa, kıyafetlerini giyip kamufle olurlarsa saklanacaklarını sandılar. Saklanamadılar, biz Türk askerini gözünden tanırız, konuşmasa da."

Metin Doğan da bir televizyon kanalında tankların sokaklarda olduğunu gördüğünü ve hemen darbeci askerlerin bulunduğu bölgeye hızlı bir şekilde ulaşmak için gayret gösterdiğini ifade ederek, tankın altına yatarak ölmek için çaba harcadığını kaydetti.

Tankı durdurmak için ölmeyi göze aldığına vurgu yapan Doğan, "Benim hedefim orada ezilmekti, o hedefe ulaşmak için elimden gelen her şeyi yaptım ama olmadı. Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrıyı bedenen yaptım" diye konuştu.

Darbe girişiminde bulunanların tutuklandıkları sırada dahi özgüvenlerinin yerinde olduğuna dikkati çeken Barış Akdağ ise "Öz güvenleri ve sağlıkları o kadar yerinde ki, bunun iki anlamı var. Birincisi yaptıkları işe inanmışlık. İkincisi de güvendikleri ve bekledikleri bir şey var. Üst subay statüsünde kritik noktaları tutan FETÖ elemanlarının yüzde 80'i deşifre oldu." dedi.

Programa Malatya Valisi Mustafa Toprak da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Doğan İdris Kaya Malatya Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title