Haberler

Tecavüze Uğrayan 15 Yaşındaki Kız, Şikayetçi Olmadı

Güncelleme:

Diyarbakır'da kaldığı yurttan kaçtıktan sonra tecavüze uğrayan 15 yaşındaki B.Ç., duruşmadaki ifadesinde şikayetçi olmadığını söyledi.

Diyarbakır'da Kız Yetiştirme Yurdu'ndan kaçtıktan sonra cinsel istismara uğradığını iddia eden 15 yaşındaki B.Ç., duruşmadaki ifadesinde sanık Ş.D.'nin tecavüzüne uğradığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

Diyarbakır'da 2013 yılının Mayıs ayında Nevruz Parkı'nda bir aracın içinde İ.T. ve B.Ç. cinsel ilişkiye girerken yakalandı. B.Ç.'nin şikayetçi olmaması üzerine, İ.T. hakkında 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan takipsizlik kararı verilirken, kız başından geçenleri Çocuk Şube Müdürlüğü'nde anlattı.

"RIZAM DIŞINDA 6-7 KEZ..."

Diyarbakır Kız Yetiştirme Yurdu'ndan bir arkadaşı ile birlikte kaçtığını belirten B.Ç. şunları söyledi:

"Birlikte kaçtığımız arkadaşım F.'nin 15 yaşındaki erkek arkadaşı D.'nin evine gittik. Bir süre o evde kaldık. Bu süre içinde Ş. isimli kişi beni Çınar İlçesi yoluna götürerek zorla cinsel ilişkiye girdi. Bu olaydan sonra yakalanarak yurda teslim edildim. Ancak daha sonra kaçarak yeniden D.'nin evinde kalmaya başladım. Bir gün Ş.'nin arkadaşı Ş.D. eve gelerek benimle ilişkiye girmek istedi. Ben kabul etmeyince Ş., beni korkutarak ölümle tehdit etti. Ben de korkup endişeye kapılarak sesimi çıkaramadım. Bu şekilde Ş.D. rızam dışında 6-7 kez benimle ilişkiye girdi."

25 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

B.Ç.'nin şikayetçi olması üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında B.Ç.'nin evinde kaldığı Ş.'nin dosyası 18 yaşındaki küçük olduğu için ayrılırken, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ş.D.'nin, 'B.Ç. ile 6-7 kez rızası dışında, ölüm tehdidiyle ilişkiye girdiği' iddiasıyla 'Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

SANIK TAHLİYE EDİLDİ

İddianamenin kabulünün ardından Ş.D.'nin yargılanmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmadaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen sanık Ş.D., "Bana küfür ettiği için tokat attım. Ancak cinsel ilişkide bulunmadım. Kendisini 2-3 kez görmüşlüğüm var" diye konuştu.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ş.D.'nin kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığından tahliyesine karar verdi.

ANNESİ DE ŞİKAYETÇİ OLMADI

Davanın son celsesinde ifadesi alınan mağdur B.Ç. ise, Ş.D.'nin kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini tekrarladı, ancak "Ben şikayetçi değilim. Bu olayın uzamasını istemiyorum. Şikayetimden vazgeçiyorum." dedi.

Duruşmada söz verilen B.Ç.'nin annesi H.Ç. de şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın savcıya verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Diyarbakır Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (116)

adanali:

Eden tehdit edilirse tabiki sikayetci korkudan şikayetinden vaz geçiyor burda devlete düşüyor sorumluluk devletin bu kişilere yönelik hadım etmesi yasallaşması gerekiyor devlet acizliğini her türlü gösteriyor akp sonunu kendi getiriyor düşünün bu madur çocuğun yerinde sizde yakınınızda olabilirdi

4
121
yanıtYanıtla
Hamdolsun çok muhafazakarlaştık..:

Yeni Türkiyede tecavüz olayı yaşanmadık ırzına geçilmedik yetim kalmadı. . Durmak yok yola devam. . . . . .

88
10
yanıtYanıtla
antı bdp:

pkk itlerı tecavuz etmısdır ve bırde tehdıt edıp soyleme demısler

17
50
yanıtYanıtla
AHMET SAĞLAM:

15 yaşındaki çocuk şikayetçi olmayabilir. Ailesi de korkuyor olabilir. bu dava kamu davası olmalı. kimseye güven kalmadı. herkesin yaptığının yanına kar kaldığı ülke olduk maalesef.

55
0
yanıtYanıtla
Mehmet erdemMobil-IOS:

Akpye oy verilirse böyle olur #MilletceAlkıslıyoruz..

18
37
yanıtYanıtla
cayci hüseyin:

cocugu tehtit etmislerdir. . orasi diyarbakir. pkk yatagi oralar. . serefsizler

39
11
yanıtYanıtla
çağırı 56:

tek kelime nanet olsun sizin gibi kürtlere

17
32
yanıtYanıtla
zıpkın:

Recep Efendi gider Rabia ya ağlar ;ama konu oy getirmeyen yetim olunca çıt çıkarmaz. . Bu AKP iktidarında belki 1000 kere haber olan bir durum. . Kimsenin kılı kımıldamıyor. . . Çünkü bakıyorsun altından partililer çıkıyor. . . . .

38
7
yanıtYanıtla
ZEHRA5mobilWeb@haberler.com:

HER HALTTAN DEVLET SORUMLU VALLA NE GUZEL SEN KAÇ YURTTAN SANKI BABASININ OGLU GİT YARDIM İŞTE SONRA TECAVUZE UGRADM DE SIKAYETCI OLMA ARAMIS BULMUS

38
5
yanıtYanıtla
Galatali mertmobilWeb@haberler.com:

Suc artik mahkenenin yani koruyucu devlet oldugunu göre devletin resit olmayan ve yurtda kalab tüm cocuk vs hepsi devletin korumasi lazim

33
0
yanıtYanıtla
Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title