Haberler

Tecavüze Uğrayan Suriyeli Kadına, Ailesi Düşük Yaptırıp Bebeğini Gömdü

Güncelleme:

Gaziantep'te Suriyeli Semra Ferhat, uğradığı tecavüz sonucu hamile kaldı. Ailesinin ölüm tehdidi üzerine bebeğini düşürdü. Ailesi ise bebeği boş bir araziye gömdü.

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde, ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli 33 yaşındaki Semra Ferhat, çalıştığı tarlada tecavüze uğrayınca hamile kaldı. Karkamış'taki çadır kente yerleşen ve durumu anlattığı ailesinin "Doğurursan seni öldürürüz" tehdidi üzerine Semra Ferhat, para karşılığı aldığı iğneyle bebeğini düşürdü, anne ve kardeşi ise cenini boş araziye gömdü. Olayın ortaya çıkması üzerine jandarma, tecavüz şüphelisi ile bebeği düşüren Semra Ferhat, annesi, kardeşi ve parayla iğneyi sattığı öne sürülen Suriyeli ebeyi gözaltına aldı.

TARLA SAHİBİNİN TECAVÜZÜNE UĞRADI

Suriye'deki iç savaştan kaçan Semra Ferhat geçen yaz annesi ve ailesi ile birlikte sınırı geçerek Türkiye'ye geldi. Suriye sınırındaki Karkamış'ta tarlalarda çalışarak geçimini sağlayan ailesinin 'dul' olan ferdi Semra Ferhat, Ağustos ayında iddiaya göre tarla sahibi olan Erdal Ç.'nin tecavüzüne uğradı. Korktuğu için olayı kimseye anlatamayan Semra Ferhat bir süre sonra ailesi ile birlikte Karkamış'ın Gürçay Mahallesi'ndeki çadır kente yerleşti ve burada yaşamaya başladı.


AİLESİ "ÖLDÜRÜRÜZ" DİYE TEHDİT ETTİ

Karnı büyümeye başlayan Semra Ferhat, geçen şubat ayı içerisinde annesi Fatma Yusuf ve kız kardeşi Emine Ferhat'a yaz aylarında tecavüze uğradığını ve hamile kaldığını söyledi. Korktuğu için olayı kimseye anlatamadığını ifade eden Semra Ferhat'a anne ve kız kardeşi, "Bu çocuğu doğuramazsın yoksa seni öldürürüz" diye tehdit etti. Tehdit üzerine bebeğini düşürmeye çalışan Suriyeli kadın uğraşlarına rağmen başarılı olamayınca, kampta kalan ve ebe olarak bilinen Fatma El Asali'den yardım istendi.

500 LİRALIK İĞNEYLE DÜŞÜK YAPTI

İddiaya göre, ailesi ile ebe olarak bilinen Fatma Al Asali'ye başvuran Semra Ferhat'a Suriye'den getirdiği iğne yardımıyla düşük yapabileceği ve maliyetinin 1500 lira olduğunu söyledi. Yapılan pazarlık ile 500 liraya anlaşılmasının ardından Fatma Al Asali iğneyi hamile kadına enjekte etti. Semra Ferhat, iğnenin etkisiyle gece yarısı düşük yaptı ve ölü bebeğin cesedi çadır kentin dışındaki boş arazide toprağa gömüldü.

JANDARMA ORTAYA ÇIKARDI

Duyanları şoke eden olay, dün Karkamış çadır kentinde jandarma ekipleri tarafından öğrenildi. Jandarma olayı öğrendikten sonra tecavüze uğrayan Semra Ferhat, düşük yapması için iğneyi vücuduna enjekte eden Fatma Al Asali ile bebeği gömen anne Fatma Yusuf ve kız kardeş Emine Ferhat'ı gözaltına aldı. 4 kadın suçlarını itiraf ederken, Semra Ferhat'a tecavüz ettiği öne sürülen Erdal Ç.'de Karanfil Mahallesi'nde gözaltına alındı. Şüpheliler, Karkamış İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Karkamış Fatma Al Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (55)

YAREN:

Kadın evinden barkından olmuş zaten bir de böyle pisliklerle uğraşmak zorunda kalmış. Yazık. . . Gerçekten üzüldüm. .

34
0
yanıtYanıtla
canakkale limobilWeb@haberler.com:

Yuh beee, tarla sahibi olunca herseyinde sahibi olacağını zannetmis demek. Asıl suçlu bence tarla sahibi.

28
0
yanıtYanıtla
ayşeğül:

bir insanın çaresizliğinden yaralananı rabbim kahreylesin iki yakası iki cihanda bir araya ğelmesin derten derde düşsün

26
0
yanıtYanıtla
gençosman:

düşmüş insana bir tekme daha sallayan namussuzu asmak lazım

25
0
yanıtYanıtla
Zındık Mobil-IOS:

Allah. Kimseyi. Türk'e. Muhtaç. Etmesin. Ya. Rabbim.

6
17
yanıtYanıtla
:

günah büyük günah. zavallı kadıncağız. sana yapılanlardan dolayı bu ülkenin insanı olarak utanç duyuyorum. affet bizleri.

20
1
yanıtYanıtla
gurbetMobil-IOS:

Bu kadar igrenclik olmaz .

19
0
yanıtYanıtla
xxxxmobilWeb@haberler.com:

Allah insanlara akıl fikir versin devir çok kötü.

18
0
yanıtYanıtla
TürkMobil-ANDROID:

tarla sahibi kesin akp lidir

3
13
yanıtYanıtla
ORHAN:

BU GİBİ OLAYLARI DUYUNCA NEDENSE BAZI ARKADAŞLAR HEMEN İSLAMI VE KENDİ MÜSLÜMANLIĞINI SORGULUYOR. ARKADAŞLAR BU OLAYA KARIŞAN KİŞİLER GERÇEK MÜSLÜMAN OLSA BU GİBİ BİR OLAY OLMAZ. HÜSLÜMAM ELİNDEN DİLİNDEN BELİNDEN EMİN OLAN KİŞİDİR. BUNLAR MÜSLÜMANLIKTAN UZAK YAŞANDIĞI İÇİN OLMAKTADIR.

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title