Haberler

Tecavüz Edilip Boğulmuştu!

5 Yaşındaki Kız Çocuğunun 13 Yaşındaki Tecavüz ve Cinayet Zanlısı, 17 Yıl 6 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Adana'nın Karataş ilçesinde, tecavüz edilip iple boğulan 5 yaşındaki kız çocuğunun 13 yaşındaki cinayet zanlısı, 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Berivan K'nin (5) öldürülmesiyle ilgili tutuklu sanık S.K. (13) ve tutuksuz sanık R.M.K. (13) ile olaya karıştıkları öne sürülen diğer tutuksuz sanıklar Türkan K. (39) ve Fatma K. (55) ile müşteki Yıldız K. hazır bulundu.

Önceki duruşmayı karar vermek üzere erteleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanık S.K'nin cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, yaşının küçük olması, iyi hali ve sabıkasının bulunmamasının da göz önünde bulundurularak cezasının 11 yıl 8 aya indirilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, sanığı cinsel istismar suçundan da 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz sanıklar R.M.K, Türkan K. ve Fatma K'nin delil yetersizliğinden beraatına karar verildi.

Duruşmanın ardından adliye çıkışında açıklama yapan öldürülen küçük kızın annesi Yıldız K, sanığın suçu tek başına işleyemeyeceğini savundu.

Sanığın yardım aldığına inandığını söyleyen Yıldız K, 'Yardım edenler de bulunsun. Bunun peşini bırakmayacağım. Gerekirse Başbakan ve Cumhurbaşkanına gideceğim. Kızımın kanını yerde bırakmayacağım' diye konuştu.

OLAY

Karataş ilçesine bağlı Sirkenli köyünde 16 Haziran 2008'de, 5 yaşındaki Berivan K, tecavüz edilip iple boğularak öldürülmüş halde bulunmuş, olayla ilgili S.K. (13) R.M.K. (13) ile Türkan K. (39) ve Fatma K. (55) gözaltına alınmıştı.

Sanıklar Türkan K. ve Fatma K. hakkında 'cinayet' suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet hapis, küçük kıza tecavüz ettikleri iddia edilen S.K. ve R.M.K hakkında da 'cinsel istismar' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

( AA)

Kaynak: GazetePort.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title