Haberler

Tecavüz Davasında Gizlilik Kararına Kadınlardan Tepki

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde görülen tecavüz davasında, mahkemenin gizlilik kararı alması üzerine dışarı çıkarılan kadın derneği üyeleri karara sert tepki gösterdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde birlikte akşam yemeği yediği kadın arkadaşı 27 yaşındaki A.K.'yi evine bırakan, iddiaya göre, zorla girdiği evde dövüp, tecavüz eden tutuksuz sanık 36 yaşındaki G.U., ikinci kez hakim karşısına çıktı. Sanığın avukatının talebiyle davada gizlilik kararı alınırken; bu duruma kadın derneği üyelerinden eleştiri geldi.

KIZ ARKADAŞINA CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU

Geçen yıl Mart ayında Güvercinlik Mahallesi'nde yaşanan olayda; bilgisayar mühendisi G.U., uzun süredir arkadaşlık yaptığı bir inşaat firmasında muhasebeci olan A.K.'ye, iddiaya göre, cinsel saldırıda bulundu.

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Akşam birlikte iş yemeği yiyen ardından A.K.'yi evine bırakan G.U., iddiaya göre, zorla eve girdi. A.K.'yi dövüp, cinsel istismarda bulundu. G.U., şikayet üzerine gözaltına alınarak tutuklandı. İki ay tutuklu kalan G.U., sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MAHKEME GİZLİLİK KARARI ALDI

Dava, Bodrum 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davanın ikinci duruşmasına A.K.., avukatı Nazlı Aydoğan, sanık G.U. ve avukatı Betül Koca katıldı. Sanık avukatının isteği üzerine mahkeme gizlilik kararı aldı. Sanık G.U., A.K.'nin kendisiyle isteyerek birlikte olduğunu söyledi.

Duruşma 12 Temmuz'a ertelendi.

KADIN DERNEĞİ GİZLİLİK KARARINA TEPKİLİ

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, adliye önünde açıklama yaptı. Mahkemenin kapalı oturum yapmasını eleştiren Derneğin Sözcüsü Figan Erozan, "Şu kadar kadını dışarı çıkarmak zorunda kaldılar. Hakim de onayladı. Bu bile bizim için bu davanın peşini bırakmamamız için bir neden. Çünkü olan basit bir cinsel istismar davası değil bizim için. Kadın arkadaşımız cinsel şiddete maruz kalmıştır. Bizim için nitelikli cinsel istismardır bu olay. Fail bu suçtan yargılanmaktadır. Kendisi bu davanın ortalığa saçılmadan, sessizce, kimse, duymadan, görmeden, bilmeden görülmesini istedi. Ama artık bunlara itiraz eden kadınlar var" dedi.



"İYİ ADAMLAR DA İSTİSMARDA BULUNABİLİYOR"

Eli kirli erkekleri deşifre edeceklerini söyleyen Erozan, "Davada G.U. bey, kendisinin piyasada kamuoyunda iyi bir adam olarak söylüyor. Bizim kadınımız da iyi bir kadın. O yüzden bu davanın takipçisiyiz. İyi adamlar da istismarda bulunabiliyor. Şiddet uygulayabiliyor. Çok garip; kendileri bu davadan aklanacaklarına inanıyorlar. İki ay cezaevinde yatmıştır bu şahıs. 30 Mart gecesi 2015'te tutuklanmıştır. O iki aylık süreci kamuoyunda Kıbrıs'ta eğitim gördüm diye açıklamıştır. Bunu da ayrıca Bodrum kamuoyunun ve yerelin de bilmesini gerektiğine inanıyoruz. Biz kendimizi saklamadık, şiddete maruz kalan kendini saklamadı, suçu örtbas etmedi. Onlar suçu örtbas etmek istediler" dedi.

KADIN DERNEĞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Açıklamanın ardından grup adliye önünden ayrıldı. Öte yandan; G.U.'nun Savcılığa, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği yetkilileri hakkında 'adil yargılanma hakkını etkileme' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Güvercinlik Bodrum Muğla 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

Sema:

Kamuoyunu yanıltmaya çalışmayın. Derneğizde çok iyi biliyor ki ; 50 bin TL verilmedigi için 1 yıl önceki açılan bu komplo davası bugün gündemde…Atmış oldugunuz iftiralar yakın zamanda ispatlanınca nasıl hesap vereceksiniz? Bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz ? Eli kirli olan bu sefer ya sizseniz …!!!

1
0
yanıtYanıtla
cEkoo:

Ülkeyi din adı altında allak bullak ettiler. Keşke eskisi gibi 4 saat yağ kuyruklarında bekleseydik ama kızımız dışarıya çıkınca gözümüz arkada kalmasaydı. YAZIK YAZIK

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title