Haberler

Teb Başkanı Çolak; Sağlıkta Vatandaşın Cebinden Daha Çok Para Çıkmaya Başladı

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, sağlıkta dönüşüm projesinde vatandaşın cebinden giderek daha çok para çıkmaya başladığını söyledi.

Erdoğan Çolak, Kayseri Eczacı Odası'nın kuruluşunun 40'ıncı yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 2003 yılında başlayan sağlıkta dönüşüm projesinin, vatandaşın cebinden yaptığı ödemeyi artıran bir sürece dönüştüğünü ifade etti.

Çolak, vatandaşların sağlıkla ilgili yaptığı ödemelerin her geçen gün arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kapitalist sistem, herşeyi sermayenin egemenliğine doğru hızla yol aldırıyor. 2003'te sağlıkta dönüşüm sürecinde başlayan, daha çok vatandaşın cepten ödemesini artıran bir süreci yaşıyoruz. Önemli atılımlar oluyor, önemli değişimler oluyor, ancak bu değişimlerde her gün vatandaşın cebinden biraz daha para alınıyor. Yeni bir uygulama çıktı. Artık hastanede yatan insanlardan da yüzde 1 oranında katılım payı alınacak. Biz TEB olarak bunu doğru bulmuyoruz. Çünkü katılım payı almanın bir mantalitesi, bir farkındalık yaratmaktır. Hastanede yatan insana farklındalığı bu şekilde yaratmanız da zaten doğru değil."

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş da, 40'ncı kuruluş yıldönümlerini kutlamanın kendileri için sevinç kaynağı olduğunu vurguladı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Ekonomi Bankası Erdoğan Çolak Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title