Haberler

Tdv Vekaletle Kurban Kesecek

"Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Vekaletle Kurban Kesim" programı kapsamında, "Kurbanlarımız kardeşlik için" temasıyla yurt içinde ve yurt dışında birçok noktada vekaletle kurban kesimi yapılacak.

"Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Kesim" programının İstanbul bölge toplantısı yapıldı.

Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, vekaletle kurban kesiminin önemini anlattı.

Ünal, kurban olgusunun değerinin bilinmesi gerektiğini ancak kendilerine ve din görevlilerine gelen sorularla bu değerin dışına çıkılma tehlikesinin olduğunu söyledi.

Gelen sorular arasında "Kredi kartıyla kurban alınabilir mi, kesilebilir mi?" bulunduğunu aktaran Ünal, "Dikkat ederseniz 'kurban gibi bir ibadet nedir, bizi Rabbimize yaklaştıran yanı nedir?' gibi sorular gelmiyor. Bu işin tabii bizimle alakalı kısmı şu, toplumda bir eksen kaymasından bahsediyoruz. Toplumda bu kayma yaşanırken neredeydik, nerede durduk? Yani bunu sabitlemek için peygamberin bize gösterdiği, Rabbimizin bize emrettiği yerde ve o pozisyonu korumak yerine, toplumun kendiliğinden evirdiği birtakım şeyleri sadece dini açıdan uyarlamak gibi bir rol üstlendik." diye konuştu.

Kurban keserken Allah'ın rızasının gözetilmesi ve bunun bir ibadet olarak telakki edilmesi gerektiğini vurgulayan Ünal, "Bununla Rabbine yaklaşacağını, ne eti ne kanı ne de derisi, hiç biri Allah'a ulaşmayacak, bunu bilmek gerekir. Ulaşacak olan, sadece bizim iyi niyetimiz, samimiyetimiz ve dürüstlüğümüz. Rabbimizin görmek istediği şey de bu." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin ile İstanbul'daki din görevlileri katıldı.

TDV, program kapsamında, "Kurbanlarımız kardeşlik için" temasıyla yurt içinde il ve ilçelerde 235 noktada, yurt dışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde vekaletle kurban kesimi yapacak.

Kaynak: AA / Güncel

Yavuz Ünal İstanbul Türkiye Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title