Haberler

Tdv'nin Kırgızistan'daki Ramazan Yardımı Rus Nineyi de Sevindirdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

TDV, Kırgızistan, Türkiye bayrakları

TDV ile Din Hizmetleri Müşaviri yetkililerin görüşmesi

Gıda kumanyaların yüklenmesi ve dağıtımı

Çocuklara ikramlar

Kırgız dedenin teşekkür konuşması

Çocuklara balonların verilmesi

Kuran-ı Kerim'in verilmesi

Ahıskalı dedelere ve kadınlara Kuran-ı Kerim'in verilmesi

TDV'nin Kırgızistan'daki ramazan yardımı Rus nineyi de sevindirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, "Gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman" kampanyası çerçevesinde, Kırgızistan'ın Bişkek ve Oş kentlerinde, ihtiyaç sahiplerine kumanya dağıttı

Rusça mealli Kur'an-ı Kerim de hediye edilen Kırgız ve Ahıska Türkleri, görevlilere ve Türk halkına teşekkürlerini iletti

Hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i eline alan bir Rus ninenin, "Ben bugün çok mutluyum. Beni de insanlar seviyormuş. Türkler bana hediyede bulundu" ifadesini kullanması dikkat çekti

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kırgızistan'ın Bişkek ve Oş kentlerinde, ihtiyaç sahiplerine gıda kumanyalarını dağıtmaya başladı.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği'nin organizasyonunda, ülkede görev yapan Türk din görevlileri ile Türkiye Diyanet Vakfı temsilcileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman" kampanyası çerçevesinde hazırlanan gıda kumanyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Bişkek Din Hizmetleri Müşavir Vekili Hüseyin Yılmaz ile TDV Küçükçekmece Şube Temsilcisi Hüseyin Bozdoğan yanı sıra gönüllülerin katıldığı dağıtım programında 50 hane ziyaret edilerek 32 kilogramlık gıda kumanyalarını teslim etti.

Ahıskalı Türkleri'nin yoğun yaşadığı Çuy Bölgesi Novopavlovka köyünden dağıtım işlerine başlayan yetkililer, çocuklara da "Hayırlı Ramazanlar" yazılı ve logolu balon verdi, şeker ikram etti.

Rusça mealli Kur'an-ı Kerim hediyesi

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonunda gerçekleştiren yardım programı çerçevesinde, Kırgızlar ile Ahıskalı Türklere, Rusça mealli Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Sokaklarda ve evlere girilerek hediye edilen Kur'an-ı Kerimleri alan ve görevlilere teşekkür eden Kırgız ve Ahıska Türkleri, Türk halkına ve devletine sürekli dua ettiklerini dile getirdi.

Kuran-'ı Kerim, bir Rus nineye de verildi. Kutsal kitabı eline alan nine, "Ben bugün çok mutluyum. Beni de insanlar seviyormuş. Türkler bana hediyede bulundu" ifadesini kullandı.

Kutsal kitaba kavuşan 84 yaşındaki Ahıskalı Kurban dede de vakit namazlarında Türkiye'ye dua ettiğini ve Türkiye'ye olan sevda ile yaşadıklarını belirtti. Kurban dede, Çanakkale Türküsü'nü söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı bin kişilik iftar sofrası kurdu

TDV, ramazan ayının başlaması dolayısıyla Kırgızistan'ın Bişkek ve Oş büyükşehirlerinde gerçekleştirdiği etkinlikler çerçevesinde, iftar sofrası kurdu. İki şehirde verilen iftara yaklaşık bin kişi katıldı.

İftar sofralarına katılan Kırgız halkı Türkiye ve TDV'ye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

TDV Küçükçekmece Şube Temsilcisi Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam aleminin ramazan ayını tebrik ederek Kırgızistan'a ihtiyaç sahiplerine kumanyaları ulaştırmak için ve iftar sofralarını düzenlemek için geldiklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kırgızistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title