Haberler

Tdv'den Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Toplantısı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2014 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtımının son toplantısını Samsun’da yaptı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2014 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtımının son toplantısını Samsun'da yaptı.

Müftülük Binası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Galip Akın, TDV Mütevelli İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ve İl Müftü Vekili Enver Türkmen'in yanı sıra Ordu, Giresun, Tokat, Amasya, Samsun, Çorum, il ve ilçe müftüleri ile din görevlileri katıldı.

Toplantı Büyük Cami İmamı Hamdi Demirbaş'ın Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Enver Türkmen, "İnsanlık tarihi boyuncu hemen bütün dinlerde kurban uygulaması mevcuttur. Kurban kesmenin temel gayesi Allah'a yaklaşmaktır. Kurban insanlar arasında da yakınlaşmaya vesile olmaktadır. Zira kesilen hayvanın eti taksim edilirken, en yakınından başlamak üzere akraba ve komşular, muhtaç ve fakirler kurban günlerinde bu ziyafetten faydalanırlar. Böylece karşılıklı sevgi ve bağlılık duyguları artır. Onun için Peygamberimiz 'hali vakti yerinde olup da kurban kesmeyen namazgahımıza yaklaşmasın' buyurmuştur. Kurbanın kabulü için kan akıtmayı şart koşan İslam, sadece kendi mensuplarına değil, hangi dinden olursa olsun bütün insanlara kurban eti vermeyi hoş görmüş, bayramı bir sokak gösterisi, kuru bir gürültü olmaktan çıkarmış, kurban etini herkesin aşına katmıştır. Bu nedenle İslam kurbanlık hayvanın kıymetini para olarak dağıtmayı kabul etmemiştir. Bu organizasyon, vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapıldı. Bugün de burada bunun son toplantısı yapılıyor. Vekaletle kurban kesim organizasyonu başladıktan sonra hem ülke içinde hem de ülke dışında farklı organizasyonlar yapıldı. Bu organizasyon neticesinde geçen yıl Nijer'de yeni insanları tanıdık ve yeni Müslümanlarla tanıştık" dedi.

61 ülke 500 bölgede kurban kesimi ve dağıtımı yapılacağını belirten TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, daha çok ihtiyaç sahibi insana kurban ulaştırmak için yurt içinde Diyarbakır, Sakarya, Konya, İstanbul, İzmir, Van, Erzurum, Adana ve Trabzon'da toplantı yaptıklarını il ve ilçe müftüleri, vaizler, din görevlileri, cami ve dernek yöneticilerinin yer aldığı bölge toplantıları düzenlediklerini söyledi.

"MİLLETİMİZİN EMANETLERİNİ 40 YILDIR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYORUZ"

TDV'nın 980 şubesi ile Türkiye'de ve 100'ü aşkın ülkede gerçekleştirdiği faaliyetlerle hizmette 40 yılına ulaştığını belirten Bilgin, "Vakıf olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt içi ve yurt dışı hizmetlerinin süratli ve etkin bir şekilde yürütülmesi için imkanlar ölçüsünde her türlü desteği sağlamaktayız. Toplumu din konusunda aydınlatmaya yönelik irşat hizmetleri, hac ve umre hizmetleri, müftülük, Kur'an kursu, eğitim merkezleri, cami hizmetlerinin yanı sıra hayri ve sosyal projeleri de gerçekleştiriyoruz. Kerkük'ten Gazze'ye kadar dünyadaki bütün mazlumların yanında oluyoruz. Vatandaşların emanetlerini en güzel şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" diye konuştu.

2 BİN 634 HİSSE KURBANDAN, 150 BİN HİSSE KURBANA

1993 yılından beri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın TDV ile vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlediğinin altını çizen Bilgin, "1993 yılında 2 bin 634 hisse ile başlayan kurban organizasyonumuzda bugüne kadar toplam 558 bin 588 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı gerçekleştirdik. 2013 yılında 89 bin 27 kurban vekaletini yerine getirdik. Bu yıl ise 150 bin hisse kurban hedefliyoruz. Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yılki kurban bedellerini belirledik. Vakfımız yurt içinde 575 TL, yurt dışında da 400 TL olarak vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini belirledi. Vakfımız tarafından kesilen kurbanlar, hiçbir kurum, kuruluş ve şahsa devredilmemekte, müftülüklerimiz, büyükelçiliklerimiz, TİKA, müşavirliklerimiz, ataşeliklerimiz ve koordinatörlüklerimiz ile irtibata geçilerek görevlilerimizin nezaretinde kestirilmekte ve dağıtılmaktadır. Vakfımıza vekalet verilen kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek, görevlilerimizin nezaretinde yurt dışında öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlardan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılırken yurt içinde de fakirlere, Kur'an kurslarına, öğrenci yurtlarına, engellilere dağıtılmaktadır" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Dış Ticaret Derneği Türkiye Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title