Haberler

Tdv'de Gönüllü Buluşması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kim ne yaparsa yapsın, inşallah kıyamet sabahına kadar bu ülke, insanlığın vicdanını ve merhametini temsil etmeye devam edecek." dedi.

Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) vekalet yoluyla kurban kesim programı gönüllü buluşması etkinliğine katıldı.

TDV'nin konferans salonunda Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Görmez, insanlığın zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Türkiye ve yakın coğrafyasının da büyük zorluklar yaşadığına değinen Görmez, gönüllülere seslenerek "İnsanlığın vicdan ve merhametini kaybettiği bir zamanda, sizler çok önemli bir vazife ifa ettiniz." diye konuştu.

Gönüllülerin sadece vakfın değil, Türkiye'nin, milletin iyilik, hayır elini dünyanın en ücra köşelerine taşıdıklarını belirten Görmez, gönüllülerin tek görevinin mazlumlara et taşımaktan ibaret olmadığını ifade ederek, "Siz, vicdanını ve merhametini kaybetmiş insanlık adına bir vazife yürüttünüz." dedi.

Görmez, insanlığın zor zamanlardan geçtiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bütün insanlığın gözü önünde, insanlığın en büyük medeniyet merkezlerinden biri olan Halep'te, o binaların enkazının arasından çıkarılan çocukları birlikte izledik. Elbette bütün bunlar çok büyük cinayetler, büyük katliamlar, büyük vahşetler, büyük dehşetler. Ancak en büyük vahşet, en büyük dehşet nedir biliyor musunuz? Bütün insanlığın katliamlara karşı duyarlılığını kaybetmesidir. En büyük vahşet, bütün insanlığın bu tablo karşısında sessiz kalması. İnsanlığın bugün yaşadığı en büyük vahşet, çocuklara yönelik katliamları, sinema filmi izler gibi evlerimizde izlememiz ve hiçbirimizden ses, seda çıkmaması. Bütün uluslararası örgütlerin, o insan hakları örgütlerinin susması, suskunluğa bürünmesi. Bütün uluslararası örgütlerin sessizliğe gömülmesi, hiçbir yerden ses çıkmaması. Asıl vahşet, asıl dehşet, asıl büyük tehlike bu. İşte siz, böyle bir zamanda insanlığın vicdanını temsil ettiniz."

"Müslümanların hatalarından dolayı İslam'ı suçlamayınız"

Görmez, "Kim ne yaparsa yapsın, inşallah kıyamet sabahına kadar bu ülke, insanlığın vicdanını ve merhametini temsil etmeye devam edecek." dedi.

Türkiye'nin içine girdiği zorlukların sebebini de burada aramak gerektiğini belirten Görmez, "Birtakım güçler, bu ülkenin de insanlığın gücünü ve merhametini temsil etmemesini istiyorlar." dedi.

15 Temmuz'un sadece güvenlik güçlerine ya da Türkiye'de yaşayanlara karşı yapılmadığını dile getiren Görmez, 15 Temmuz'un bütün insanlığın vicdanını susturmak için yapıldığını kaydetti. Görmez, "15 Temmuz, bu topraklarda tarih boyunca inşa ettiğimiz Müslümanlığımıza karşı yapıldı. 15 Temmuz, bu toprakların Müslümanlığına karşı yapıldı, bu toprakların vicdanına karşı, merhametine karşı yapıldı. Birtakım güçler istediler ki bu topraklarda yaşayan insanlarda vicdan ve merhamet sesi vermesin." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz'u gerçekleştirenlerin, milletin hayır duygularıyla da oynadığını belirten Görmez, şöyle konuştu:

"Bizim zekatlarımızı, sadakalarımızı çaldılar. Himmet adı altında milletimizi haraca bağladılar. Bütün bunlardan dolayı sakın kalbinizde bu hayrın, iyiliğin kaynağı olan yüce dinimize karşı bir soğukluk içerisine girmeyiniz. Genç kardeşlerime sesleniyorum. Müslümanların hatalarından dolayı İslam'ı suçlamayınız. Yapıp ettiklerimizden dolayı, işlediğimiz günahlardan ve hatalardan dolayı Allah'ın yeryüzüne en son merhamet mesajı olan İslam'ı suçlamaya kalkışmayınız. Diyanet olarak, Diyanet Vakfı olarak da milletimize diyoruz ki 'biz sizin emrinizdeyiz. Din hizmetlerine, din eğitiminde, hayır hizmetlerimizde biz sizin emrinizdeyiz' ve bu kuruma bağışladığınız her kuruşun hesabını gelip bize sorunuz. Şeffaf olarak biz, vakıf olarak, diyanet olarak, yaptığınız her hayrın, her iyiliğin hesabını vermeye daima hazırız. Bu vakıf bizim değil, diyanetin değil, milletindir. Siz gelip bu vakfı denetleyin."

Hayra ve iyiliğe karşı bir soğukluk oluşmamasını istediğini dile getiren Görmez, iyilik ve hayırlar istismar edildi diye iyilik ve hayırdan vazgeçilmemesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Görmez, konuşmasının ardından TDV gönüllülerini temsilen milli güreşçi Rıza Kayaalp'in de aralarında bulunduğu 13 kişiye teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Görmez Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title