Haberler

Tdp'den Velilere "Öğrencileri Suçtan Koruma" Semineri

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği, ilk ve ortaokul öğrenci velilerine yönelik olarak suç ve suçtan korunma seminerlerini sürdürüyor.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği, ilk ve ortaokul öğrenci velilerine yönelik olarak suç ve suçtan korunma seminerlerini sürdürüyor.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği personelleri, her yıl düzenli olarak yaptığı öğrenci ziyaretlerinde öğrencilere bireysel güvenlik konularında bilgiler aktarmaya devam ediyor. Okul ziyaretlerinde özellikle öğrenci velileri ile bir araya gelen TDP personelleri, öğrencilerin suçtan korunması öğrenci- veli bütünlüğünün sağlanmasıyla mümkün olduğunun altını çiziyorlar.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personelince ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören çocukların velilerine verilen "Çocukları Suçtan Koruma" seminerlerinde velilerin de bu sürece ortak edilmesi amaçlanıyor. Seminerlerde; çocukları suçtan korumaya yönelik velilere düşen görevler, aile içi iletişim ve önemi, ebeveynlerin kendi aralarındaki diyalogu (aile içi şiddet, boşanma vb), çocuk üzerindeki etkileri, çocuklar arasındaki akran baskısı ve sonuçları, çocukların cinsel istismara maruz kalmasının önlenmesi, vücut dokunulmazlığının öğretilmesi, televizyon ve internetin doğru kullandırılması ve ailenin bu konudaki denetimleri, çocukların yabancı şahıslara karşı bilgilendirilmesi, madde kullanımının nedenleri-aile ortamında sorunu olan öğrencilerin çözümü dışarıda araması ile öğrenci-veli arasındaki güveninin sağlanması gibi konulara yer veriliyor.

Seminerlerde ayrıca, çocuklarıyla problem yaşayan velilerin rehber öğretmenlerle problemlerini aşabileceği hatırlatılırken, sıkıntıları ve sorunları dinlenen veliler de gerekli kurumlara ya da kişilere yönlendiriliyor. Seminerlerde 155 Polis İmdat Hattının kullanımı hakkında da gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elbistan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title