Haberler

Tdf Üyesi Sporcuların Geleneksel Ilgaz Dağı Tırmanışı

Güncelleme:

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) üyesi 11 sporcu, gelenekselleştirilen tırmanış kapsamında Ilgaz Dağı'nın 2 bin 546 metre yüksekliğindeki doruk noktasına ulaştı.

TDF Çankırı Temsilcisi Mustafa Kemal Karatatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırmanışın Çankırı Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü (ÇANDAK) ile ortaklaşa düzenlendiğini söyledi.

Gelenekselleştirilen tırmanışının bu yılki bölümünün Doruk mevkisinden başladığını belirten Karatatar, "Yürüyüşümüz güzel havada başladı ama yükseldikçe hava bulutlandı ve rüzgar etkisini gösterdi. Buna rağmen arkadaşlarla doruk noktasına ulaştıktan sonra inişe geçtik. İnişimiz de sorunsuz gerçekleşti" diye konuştu.

Tırmanışa Çankırı'dan 3, Kastamonu'dan 3 ve Sinop'tan 5 olmak üzere 11 sporcunun katıldığını anlatan Karatatar, geleneksel hale gelen bu tırmanışı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Karatatar, benzer tırmanışların sürdürüleceğini sözlerine ekledi. - Çankırı

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı Ilgaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title