Haberler

TDED Kocaeli'nin Konuğu Prof. Dr. Arslan Oldu

Güncelleme:

TDED Kocaeli Şubesi, Ramazan ayına özel sohbette Prof. Dr. Arslan'ı konuk etti.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği(TDED) Kocaeli Şubesi, Ramazan ayına özel sohbet programında Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan'ı misafir etti. Dernek binasının bahçesinde gerçekleşen sohbette Prof. Dr. Arslan, ''Kur'an-ı Kerim'i nasıl okuyalım, kıraat ve ihlas ile Kur'an okumak'' gibi konularda bilgiler verdi. Programda ev sahipliğini şube başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal ile yönetimi üstlendi.

KUR'AN-I KERİM'İ OKUMAK VE ANLAMAK

TDED Kocaeli Şube Başkanı Yeşildal ile yönetim kurulu üyelerinin Ramazan ayına özel olarak düzenlenen sohbet programındaki konukları Prof. Dr. Arslan oldu. Ramazan ayına özel olarak düzenlenen sohbette Prof. Dr. Arslan'ın sohbetinin ana konusu Kur'an-ı Kerim'i okumak ve anlamak üzerineydi. Prof. Dr. Arslan, ''Kur'an-ı Kerim ne demek? Allah'ın kitabı diyoruz. Allah'ın Peygamberi'ne vahiy ettiği, Allah'ın yarattığı insanlara rehber olmak üzere gönderdiği kitaptır'' dedi.

OKUMAYI BİLENDEN ÖĞRENİN

''Kur'an-ı Kerim'i nasıl okuyalım, Kur'an nedir?'' gibi konularda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Arslan, ''Allah'ın bize emirlerinden bazıları der ki; Kur'an'ın manasını anlamayın, okuyun. Manasını anlasak da anlamasak da okursak, Kur'an-ı Kerim'le meşgul olursak güzelliktir. Anlamazsak bırakacağız mı? Okumayı gidip âlimden, bilenden öğrenip, okumak lazım'' ifadesini kullandı.

KATILIM YOĞUN OLDU

''Kur'an-ı Kerim'i bize öğretildiği şekilde okumak lazım'' diyen Prof. Dr. Arslan, ''Kıraat şeklinde okumak lazım. Nasıl ilaçlar bize şifa olsun diye içiyoruz, Kur'an-ı Kerim'i de bize şifa olsun diyerek okumak lazım. Kur'an-ı Kerim'de okuduğumuz şeyler bize fayda vermeli. Öyle güzel ve ihlâslı bir şekilde Kur'an-ı Kerim'i okumak lazım'' açıklamasını yaptı. Sohbete dernek başkan yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Osman Ayvazoğlu ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Raşit Fidan'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleriyle dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Turan Arslan Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title