Haberler

TDBB'den Balkanlara dostluk köprüsü

Güncelleme:

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TDBB'nin ağustos ayı yürütme kurulu toplantısına katıldı. İstanbul Zeytinburnu'ndaki birlik binasında gerçekleştirilen toplantı öncesi Bosna Hersek'ten gelen heyetle "Doboj Dostluk Köprüsü İşbirliği Protokolü'nü" imzalayan Başkan Karaosmanoğlu, 500 bin Avro'luk köprü projesinin dörtte üçünü TDBB'nin karşılayacağını ifade etti.

DOBOJ DOSTLUK KÖPRÜSÜ GÖNÜLLERİ DE BAĞLAYACAK

Bosna Hersek'te Boşnakların ve Sırpların ağırlıklı yaşadıkları iki farklı kent olan Bosna Doboj ile Doboj İstok şehirlerini birbirine bağlayacak köprünün imza töreninde konuşan TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Doboj Dostluk Köprüsü'nü inşa edeceğimiz için birlik olarak çok mutluyuz. Bu köprünün her iki şehrin insanlarını ve bununla beraber gönülleri de birbirine bağlayacak bir dostluk köprüsüne dönüşmesini de ayrıca temenni ediyoruz. Türk dünyası ve ülkemizin gönül coğrafyasıyla arasında mevcut olan ortak kültür ile medeniyet mirasını dikkate alarak, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma yaklaşımıyla bilgi, görgü ve karşılıklı deneyimlerden yararlanmak amacıyla çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

"BOSNA'DA YAŞAYAN KARDEŞLERİMİZİN KALPLERİ BİZİMLEYDİ"

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesini amaçlayan ülkemizde tutulan demokrasi nöbetlerine, Bosna-Hersek'teki gönül dostlarımızın ve yerel yönetimlerin de destek verdiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "15 Temmuz gecesi ve sonraki günler Bosna'da yaşayan kardeşlerimizin kalpleri bizimle beraber attı. Ülkemizde yaşanan bu darbe girişimine de onlar çok üzüldüler. Hainlerin başarısız olmasını da büyük bir mutlulukla karşıladılar. Boşnak kardeşlerimizi yanımızda gördüğümüz için kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

EFENDİÇ: TÜRK MİLLETİNİ TEBRİK EDİYORUM

Saraybosna Novi Grad Belediye Başkanı ve TDBB Yönetim Kurulu Üyesi Semir Efendiç başkanlığındaki Bosna-Hersek Belediye heyeti, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle TDBB'ye destek ziyareti gerçekleştirdi. Doboj Dostluk Köprüsü İşbirliği Protokolünün imza töreni öncesinde bir açıklama yapan Semir Efendiç, "Darbe girişime karşı gösterdiği birlik ve beraberlik nedeniyle Türk Milletini tebrik ediyorum. Bu tavır, hepimizi bir kez daha gururlandırdı" ifadelerini kullandı.

TÜRK MİLLETİ DEMOKRASİYE DERS VERDİ

Bosna-Hersek olarak, Türkiye'nin son yıllarda ekonomik olarak kalkınmasından dolayı duydukları memnuniyetin altını da çizen Saraybosna Novi Grad Belediye Başkanı Semir Efendiç, "Türkiye'nin yakaladığı bu başarı, darbe girişimiyle engellenmek istendi. Fakat Türk Milleti bu duruma asla geçit vermedi. Demokrasisine ve ülkesine sahip çıkan Türk Milleti dünyaya ders verdi" diyerek sözlerini tamamladı. Bosna Hersek'ten gelen diğer konukların konuşmasının ardından iki heyet arasında, "Doboj Dostluk Köprüsü İşbirliği Protokolü" imzalandı. İmza töreninde TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Doboj Belediye Başkanvekili Milos Bukejloviç de katıldı. İmza törenin ardından heyet, Merkezefendi'de Zeytinburnu Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan TDBB Kütüphanesi'nin açılışını da gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Zeytinburnu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title