Haberler

Tcg Silifke Mayın Arama Gemisi Toroslar'a Geliyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Toroslar Belediyesi’ne hibe edilen ’TCG Silifke’ adlı mayın arama tarama gemisi, Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde sergilenecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Toroslar Belediyesi'ne hibe edilen 'TCG Silifke' adlı mayın arama tarama gemisi, Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi'nde sergilenecek.

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş'ın adının yaşatıldığı, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki 17 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi'ne, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda nakledilmesi hedeflenen geminin devir teslim imzaları, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan arasında imzalandı. Demirhan'ı makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, imza protokolünün ardından TCG Silifke adlı mayın arama tarama gemisinde incelemelerde bulundu. Gemiyi müze olarak değerlendireceklerini belirten Tuna, tarihi ve milli değerlere büyük önem verdiklerini ve bunları gelecek nesillere aktarabilmek için çalıştıklarını söyledi. Tuna, "Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi yapılmasına askeri malzemeleri hibe ederek katkı sağlayan Garnizon Komutanlığımız başta olmak üzere Merkez Komutanlığımıza ve tüm komutanlıklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş, şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel ve merhum Dr. Fazıl Küçük'ün heykelinin de yer aldığı açık hava müzesinde, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları tarafından hibe edilen F4 phantom uçağı, ulaştırma gemisi, tank, çıkarma gemisi ve diğer askeri malzemeler sergileniyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Rauf Raif Denktaş Toroslar Silifke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title