Haberler

Tcg Gelibolu Yurda Döndü

Tcg Gelibolu Fırkateyni, Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve çevresinde deniz haydutluğu ile mücadele için 4 ay 23 gün süren görevin ardından yurda döndü.

Marmaris Aksaz Deniz Üssü'ne bugün sabah saatlerinde gelen TCG Gelibolu Fırkateyni körfezde göründüğünde anda Türk Donanması'na ait demirli diğer fırkateynler sirenlerini çaldı. Törenle karşılanan 'TCG Gelibolu'nun 25'i subay, 122'si astsubay, 16'sı uzman erbaş ve 50'si erbaş ve er olmak üzere 213 personelini, Aksaz'da bekleyen aileleri de özlemle bekledi.

Fırketeynin iskeleye yanaştığı sırada Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ömer Bayram Çetin, konuşma yaptı. Aden Körfezi'ndeki korsanlık faaliyetlerinin NATO bünyesinde gerçekleştirilen ve Türk Donanması'na ait güçlerin de katkı sağladığı önlemlerle 4 yıl içerisinde 'yok' seviyesine çekildiğini belirten Tuğamiral Çetin, "Ticari gemilere yönelik 2009 yılında 124 saldırı, 50 gemi kaçırma; 2010'da 121 saldırı, 52 gemi kaçırma; 2011'de 123 saldırı, 23 gemi kaçırma; 2012'de 16 saldırı ve 7 gemi kaçırma; 2013'te ise sadece 1 saldırı olarak gerçekleşmiştir. 2014'te ise bugüne kadar hiç saldırı ve gemi kaçırma olayı yaşanmamıştır. Görüldüğü üzere 2009'da en üst seviyeye çıkan deniz haydutluğu olayları, sağlanan istikrar sayesinde neredeyse yok seviyesine indirilmiştir. Bugün yok olma noktasına gelmiştir. Deniz Kuvvetlerimiz de bu süreçte Türk milletinin tarihi barış misyonuna uygun bir şekilde görevini yerine getirmiştir" dedi. Tuğamiral Ömer Bayram Çetin konuşmasını şöyle bitirdi:

"Sahip olduğumuz silahlar, sistemler ne kadar gelişmiş olursa olsun, bizim için en önemli unsur personelimizdir. Bu sebeple Gelibolu'da görev yapan personelimizle gurur duyuyoruz."

Konuşmanın sona ermesiyle birlikte 'TCG Gelibolu', Aksaz Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde iskeleye demir attı. Gemiden uygun adım koşarak inen subayların önünde yer alan 'TCG Gelibolu'nun Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Olcay Yüksel, Tuğamiral Çetin'e görev sonu raporunu verdi. Daha sonra da fırkateynden inen tüm askerler aileleriyle buluştu. 'Sizlerle gurur duyuyoruz' ve 'Göreviniz daim olsun' yazılı pankartların erlerce taşındığı alanda yaşanan kavuşma sırasında, özellikle babalar ile çocuklarının buluşması duygulu anlara sahne oldu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayram Çetin Gelibolu Marmaris Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title