Haberler

Tcg Edremit' Mayın Gemisi NATO Görevine Uğurlandı

Deniz Kuvveleri Komutanlığı'nın Erdek Mayın Filosu Komutanlığı'na bağlı TCG Edremit adlı mayın gemisi, 14 Ocak-24 Nisan tarihleri arasında NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 görevine uğurlandı.

Deniz Kuvveleri Komutanlığı'nın Erdek Mayın Filosu Komutanlığı'na bağlı TCG Edremit adlı  mayın gemisi, 14 Ocak-24 Nisan tarihleri arasında NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 görevine uğurlandı. Erdek Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat ve göreve giden 49 personelin ailelerinin katıldığı uğurlama töreninde, hem hüzün, hem de gurur yaşandı.

Geçen temmuz ayından bu yana komutası Türkiye'de olan ve misyonu barış, kriz ve gerginlik zamanlarında NATO üyesi ülkelerin güvenliği için mayın aramak olan NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'ye katılmak üzere TCG Edremit adlı mayın gemisi uğurlandı. Erdek Mayın Filosu Komutanlığı'nda gerçekleşen törene Erdek Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, Komutanlık personeli ile aileler katıldı.

İlk olarak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin mesajlarının okunduğu törende daha sonra TCG Edremit Komutanı Deniz Binbaşı Taner Özgin tarafından Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Polat'a göreve hazır olduklarına ilişkin rapor verildi. Ardından, personel bandonun çaldığı marşlar eşliğinde gemiye sevk edildi.

Ailelerin hem hüznü hem de gururu yaşadığı törende TCG Edremit gemisinde görev alacak personelin aileleri gözyaşlarını tutamadı. Özellikle çocukların babalarıyla vedalaşması duygusal anlar yaşattı. Daha sonra TCG Edremit için limana bağlı diğer gemiler selamlama sireni çaldılar. Tören, askeri botların Türk Bayrağı ve 'Pruvanız Neta Olsun' yazılı pankart açmasıyla sona erdi.

TCG Edremit, 14 Ocak-24 Nisan tarihleri arasına Orta Akdeniz, Ege Denizi, Marmara Denizi ve Karadeniz'de görev yapacak. Bu görev kapsamında 20-27 Şubat tarihleri arasında Karadeniz'de Bulgaristan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde düzenlenecek Poseidon Tatbikatı'na katılacak. Daha sonra 4-13 Mart tarihleri arasında İyon Denizi'nde Yunanistan deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirelecek Ariadne Tatbikatı'na katılacak. Görev süresince 72 gün seyir halinde olacak olan TCG Edremit, yurtiçinde İzmir, Çanakkale, Erdek ve İstanbul limanları; yurtdışında da Bulgaristan'ın Burgaz, Gürcistan'ın Batum, Yunanistan'ın Patras, Slovenya'nın Koper, Karadağ'ın Bar, Hırvatistan'ın Split, İtalya'nın Venedik, Bari ve Taranto Limalarını ziyaret edecek. TCG Edremit, 24 Nisan tarihinde Erdek'e dönecek. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Polat Türkiye Edremit Erdek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title