Haberler

Tcg Büyükada'dan Aden Körfezi'nde Yardım Gemisine Refakat

TCG Büyükada korveti, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) gerçekleştirilen Etiyopya ile Somali'ye insani yardım faaliyeti kapsamında, yardım malzemelerini taşıyan M/V Lila gemisine deniz haydutluğu açısından riskli olan Aden Körfezi'nde intikali süresince refakat etti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, AFAD tarafından gerçekleştirilen Etiyopya ile Somali'ye insani yardım faaliyeti kapsamında yardım malzemelerini taşıyan M/V Lila gemisine, Kızıldeniz'den itibaren deniz haydutluğu açısından riskli olan Aden Körfezi'nde intikali süresince TCG Büyükada (F-512) korveti tarafından refakat ve koruma görevi başarıyla icra edildi.

TCG Büyükada, Kızıldeniz, Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'nde deniz haydutluğu ile mücadele görevi yapan "Çok Uluslu Birleşik Görev Kuvveti-151 (CTF 151)"e de destek sağlıyor. Bölgede ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi, Savunma Sanayii ve Milli Gemi Projesi'nin tanıtımı amacıyla liman ziyaretleri ile ikili eğitimler icra ediliyor.

TCG Büyükada, 6 Ekim'de Umman Salalah ve 10-12 Ekim tarihleri arasında da Katar Doha'ya liman ziyaretleri yapıldı.

TCG Büyükada Komutanı tarafından 11 Ekim 2016 tarihinde Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Filotilla Komutan Yardımcısı Tuğamiral Halid Cleil Al-Ruwaili makamında ziyaret edildi. Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezinin (ÇUDGMM) (Aksaz/Marmaris) katkılarıyla Katar Deniz Kuvvetleri Bağlısı Qens Barzan (Q-04) hücumbotu personeline gemiye çıkma eğitimi verildi, su üstü harbi, genel yangınla mücadele ve hasar kontrol eğitimleri gerçekleştirildi.

Açıklamada, Türkiye'nin milli gemi konseptinde inşa edilmiş ikinci gemisi olan TCG Büyükada'nın, Kızıldeniz, Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'nde Türk bayrağını dalgalandırmaya, deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine ve bölgede yer alan ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla liman ziyaretlerine devam edeceği ifade edildi.

Milli Gemi Projesi'nin tanıtımı için Kuveyt, Karaçi, Cibuti ve Cidde'de bilgilendirme faaliyetleri düzenleneceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Basra Körfezi Etiyopya Somali Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title