Haberler

TCG Ayvalık Gemisine Gençer'den Çok Özel Armağan

Güncelleme:

İzmir'de gerçekleştirilen tatbikat sonrasında Ayvalık'a gelen en son teknolojiye sahip TCG Ayvalık Mayın Avlama Gemisi gün içerisinde vatandaşların ziyaretine açıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gemiyi ziyaretinde "TCG Ayvalık (M-267) Mayın Gemisi'nin komutanına 1948 yılında çekilmiş Ayvalık'a gelen donanmaya ait savaş gemileri ve denizaltıların bulunduğu bir fotoğrafı çerçeveleterek armağan etti.

"TCG Ayvalık (M-267) Mayın Gemisi Komutanı Deniz Binbaşı Kürşat Kurnaz'da bu anlamlı hediyeyi gemini en güzel köşesine asacaklarını bildirdi.

57 personeli ile Ayvalık Limanına demirleyen "TCG Ayvalık (M-267) Mayın Gemisi'nin ilk ziyaretçileri kreş öğrencileri oldu. Gün içerisinde protokol ile şehit yakınları ve gaziler de "TCG Ayvalık (M-267) Mayın Gemisi'ni gezme fırsatı buldular.

Saat 09.00 ile 17.30 arasında halkın ziyaretine açılan TCG Ayvalık Mayın Gemisi'ne vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Ayvalık Belediye Başkanı ayrıca gemi komutanlarına içinde zeytin, zeytinyağı, zeytin sabunu ve ilçenin turizm rehberinin bulunduğu birer hediye paketi de verdi

Öğle saatlerinde; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Garnizon Komutanı Aydın Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in yanı sıra şehit aileleri ve gazilerin de katıldığı bir öğle yemeğinin yenildiği TCG-Ayvalık Mayın Gemisi akşam saatlerinde de bağlı bulunduğu Erdek Limanı'na hareket etmek üzere Ayvalık'tan ayrıldı.

Gemi mürettebatı tarafından 47 kişilik şehit yakınları ve gazilere yönelik verilen öğle yemeğine katılan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık'ın ismini taşıyan ve Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en önemli 6 gemisinden biri olarak nitelendirilen TCG Ayvalık Mayın Gemisi'nin Ayvalık'ta olmasından ve Ayvalık halkının ziyaretine açılmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rahmi Gençer Namık Kemal Ayvalık Güncel Haberler

title