Haberler

Tcdd Genel Müdürü Yıldız

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız açıklaması, - Detaylar, TCDD Genel Müdürü Yıldız: - "2018 yılında bütün demiryolu hatlarımız elektrikli hale gelecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız açıklaması, - Detaylar, TCDD Genel Müdürü Yıldız: - "2018 yılında bütün demiryolu hatlarımız elektrikli hale gelecek. 2023 yılında hızlı tren ve yük taşımacılığıyla beraber 4 milyar kilovat saat enerji tüketiyor olacağız"- "(Demiryollarında) Enerjimizin önemli bir kısmını temiz enerji, yenilenebilir enerjiden sağlamak istiyoruz. Rüzgar en önemli alternatiflerimizden bir tanesi" TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, "2018 yılında bütün demiryolu hatlarımız elektrikli hale gelecek. 2023 yılında hızlı tren ve yük taşımacılığıyla beraber 4 milyar kilovat saat enerji tüketiyor olacağız" dedi. Samsun'u Mersin'e bağlayacak hızlı tren hattının geçeceği Kırşehir'de incelemelerde bulunan Yıldız, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Yıldız, Samsun Delice-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla-Mersin hızlı tren hattında çalışmaların devam ettiğini söyledi.Samsun tarafında proje çalışmalarının başladığını ifade eden Yıldız, Niğde'nin Ulukışla ilçesi kısmındaki proje hazırlığının sürdüğünü belirterek, "Kırıkkale'nin Delice ilçesiyle Kırşehir arası için Kalkınma Bakanlığına fizibilite çalışması gönderildi. En kısa zamanda buradaki projelerimiz başlayacak. 18 ayla 2 yıl arasında bir sürede projeyi tamamlayıp imalata geçmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.Türkiye'nin uzun yıllar sonra demiryollarına yatırım yapma kararı aldığını anımsatan Yıldız, son 10-12 yıldır hızlı bir yatırımın devam ettiğini, 2023 hedefleri arasında Samsun'u Mersin'e bağlayacak hızlı tren hattının da bulunduğunu dile getirdi.- Bin 500 kilometrelik hızlı tren hattın projeleri ve imalatı yapılıyorHızlı trende bin 200 kilometre şebekeye ulaşıldığını, 2023 yılında bu şebekenin 4 bin 500 kilometreye çıkarılmasının hedeflendiğini anlatan Yıldız, şunları kaydetti: "Şu anda bin 500 kilometre hattımızın projeleri ve imalatı yapılıyor. Enerji konusunda şu anda ulusal şebekeden besleniyoruz. 2018 yılında bütün demiryolu hatlarımız elektrikli hale gelecek. 2023 yılında hızlı tren ve yük taşımacılığıyla beraber 4 milyar kilovat saat enerji tüketiyor olacağız. Bu büyük bir enerji. Türkiye'nin en büyük enerji tüketicisi kurumu olacağız. Enerjimizin önemli bir kısmını temiz enerji, yenilenebilir enerjiden sağlamak istiyoruz. Rüzgar en önemli alternatiflerimizden bir tanesi."Yıldız, daha sonra Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi de ziyaret etti. Genel Müdür Yıldız'ın Kırşehir programına AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, İl Başkanı Mustafa Kendirli ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Mersin Samsun Tcdd Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title