Haberler

Tcdd'den Demiryolu Şehitlerine Vefa

Malatya'da 38 yıl önce tren kazasında yanarak şehit olan 5 TCDD personelinin mezarları TCDD 5.Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırıldı.

Malatya'da 38 yıl önce tren kazasında yanarak şehit olan 5 TCDD personelinin mezarları TCDD 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırıldı.

Alınan bilgiye göre 17 Mayıs 1975 tarihinde TCDD 5. Bölge Malatya- Elazığ hattı güzergahındaki Fırat-Kuşsarayı istasyonları arasında meydana gelen tren kazasında Ateşçi Mustafa Aslan, Makinist Sefer Durgun, Tren Şefi Mustafa Bozkurt, Bagaj Kondüktörü Süleyman Gedikoğlu ve Bagaj İşçisi Celal Batar yanarak hayatlarını kaybetti.

Şimdiye kadar kaza yerine yakın bir mesafede toprağa verilen ancak, mezarları dahi bulunmayan 5 TCDD personeli için vefat edenlerin yakınlarını talebi üzerine TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker'in devreyle girmesi ile mezarlar TCDD Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkıları ile yaptırıldı.

38 yıl sonra mezarlarına kavuşan TCDD şehitleri için düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Aileler ilk kez 38 yıl sonra yakınlarının mezarına kavuştu. Törende duygu dolu anlar yaşarken, katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

Bu arada, TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker'in TCDD şehitlerinin mezarlarının eski halini gidip ziyaret ettiğinde bir mezarın başındaki ağaçta gördüğü tülbentin bırakılma konusundaki anlamını öğrenmesi üzerine yazdığı "Tülbentim kaldı" adlı şiiri, tülbenti ağaca astığı anlaşılan şehit eşi Nazife Aslan'a takdim edildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Aslan Malatya Elazığ Tcdd Yerel Haberler

title