Haberler

Tcdd 157. Kuruluş Yıl Dönümünü 7 Bölgede 7 Proje ile Kutladı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 157.yıldönümünü 7 bölgede gerçekleştirdiği 7 proje ile kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 157. yıldönümünü 7 bölgede gerçekleştirdiği 7 proje ile kutladı. Afyonkarahisar'dan telekonferans yöntemi ile 7 ayrı bölgeye bağlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 7 ayrı projenin açılışını kutladı.

Ayfonkarahisar'dan, Bandırma, Tekirdağ, Çankırı, Sivas, Malatya ve Adana'ya canlı bağlantı ile bağlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TCDD'in 157. yıldönümünü 7 yeni proje ile kutladı.

Adana'dan katılan Vali Hüseyin Avni Coş, bu projelerde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak "Bugün burada başta sayın başbakanımızın, siz değerli bakanımızın büyük emeği ile Çukurova bölgemize tahsis edilen ve yaklaşım 4 milyon insana hizmet verecek olan 4 adet modern tren setinin hizmete girmesi münasebeti ile düzenlenen törende Adana ve hemşerilerimizle beraberiz. Yaklaşık 70 milyon liralık bu önemli yatırımla bu bölgedeki insanlarımız daha konforlu daha çağdaş bir şekilde insana yakışır bir şekilde insan odaklı bir yönetimin ön gördüğü şekilde hizmet alacaklar. Emeği geçen herkese Adana'dan teşekkürlerimizi, minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını arz ediyoruz" dedi.

TCDD 6. Bölge Müdürlüğü bölgesi olan Adana-Mersin arasında yerli üretim Anadolu isimli dizel motorlu setlerden 4'ü daha törenle hizmete verildi.

TCDD'nin, telekonferans yöntemiyle ekrana taşınan diğer önemli yatırımlar da şu şekilde:

"Ankara ve İzmir'i güvenli ve konforlu seyahat imkanına kavuşturacak Yüksek Hızlı Tren projesi ile iki büyük şehrin ulaşım alanında alışkanlıkları değişecek. Projeyle halen 824 km olan Ankara-İzmir demiryolu 640 km'lik hızlı tren hattına dönüşecek. Böylelikle Ankara-Afyonkarahisar arası 1,5 saate, Afyonkarahisar-İzmir arası ise 2 saate inerken yaklaşık 13 saat süren trenle seyahat süresi 3,5 saate inecek.

TCDD 1. Bölge Müdürlüğü bölgesindeki Tekirdağ Muratlı arasında yapımı tamamlanan 30 kilometrelik demiryolu genişletme ve 2. hat yapım çalışmaları tamamlandı. TCDD, Kardemir AŞ ve Voestalpıne /VAE GmbH ortaklığıyla Çankırı'da kurulan İleri Teknoloji Makas Fabrikası Vademsaş'ın açılışı gerçekleştirildi.

Bandırma'dan İzmir Menemen'e kadar olan hattın Elektrifikasyon, Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon Projesinin temeli atıldı.

TCDD iştiraklerinden olan ve Sivas'ta yüksek kapasiteli modern beton travers üretmek üzere kurulan SİTAŞ, üretime başladı.

Malatya'da yapımı tamamlanan CNC kontrollü zemin altı tekerlek tornası faaliyete başladı."

Konuşmasının ardından trene binen Coş, trenin ilk test seferini gerçekleştirmek üzere Mersin'e yola çıktı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Tcdd Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title