Haberler

Tca'dan, Bosna'daki Mayınlı Arazilerin Temizlenmesine Kaynak

Merkezi Washington'da bulunan Amerika Türk Koalisyonu (TCA), mayıs ayındaki sel felaketinin ardından Bosna Hersek'te halen büyük tehlike arzeden mayınlı arazilerin temizlenmesi için 100 bin dolar bağışta bulundu.

Merkezi Washington'da bulunan Amerika Türk Koalisyonu (Turkish Coalition of America - TCA), mayıs ayındaki sel felaketinin ardından Bosna Hersek'te halen büyük tehlike yaratan mayınlı arazilerin temizlenmesi için 100 bin dolar bağışta bulundu.

ABD'li Marshall Legacy Institute (MLI) adlı sivil toplum kuruluşunun işbirliği ile yürütülecek proje ile sel felaketi nedeniyle ortaya çıkan ve yerleri değişen mayınların temizlenmesi hedefleniyor.

Yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının da projeye destek olmak amacıyla Amerika Türk Koalisyonunun bağışı oranında fon katkısı sağlamayı kabul ettiği belirtildi.

Amerika Türk Koalisyonunun bağışı, ABD Kongresi'nde Türkiye Dostluk Grubu üyeleri ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililerin katılımıyla açıklandı.

MLI Başkanı Perry Baltimore, Amerika Türk Koalisyonu yardımıyla binlerce Bosnalının yaşadığı, çocukların oyun oynadığı alanların ve tarım arazilerinin mayınlardan temizlenerek, bu yardımın hayatların korunmasına yardım edeceğini söyledi.

Bosna Hersek'in Washington Büyükelçisi Yadranka Negodiç ise proje yararına verdiği resepsiyonda, ülkesinin savaştan 19 yıl sonra bile Avrupa'daki en fazla mayınlı araziye sahip ülke olduğunu ve bu durumun günlük yaşamı ciddi şekilde etkilediğini ifade etti.

MLI'nin Bosna Hersek'te 2004 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini belirten Negodiç, bugüne kadar ülkeye 28 mayın tespit köpeği sağladığını, mayından yaralanan kişilere protez uzuvlar temin edildiğini, çok sayıda mayın kurbanına çeşitli yardımlarda bulunulduğunu söyledi.

Büyükelçi Negodiç, Amerika Türk Koalisyonu'na bu önemli destek için müteşekkir olduklarını sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığındaki törende ayrıca Amerika-Bosna Dostluk Grubu Eşbaşkanı ve Türkiye Dostluk Grubu Üyesi Texas Milletvekili Eddie Bernice Johnson, ABD Dışişleri Bakanlığı Silahlardan Arınma ve Azaltma Bölümü Direktörü Albay Stanley Brown ve Amerika Türk Koalisyonu Başkanı Lincoln McCurdy da konuştu. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Saraybosna Washington Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title