Haberler

TBV 23. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Güncelleme:

TBV'nin 2016 yılı içinde ortaya koyduğu çalışmaların değerlendirildiği ve gelecek dönem projelerinin görüşüldüğü toplantıda TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın yanı sıra çok sayıda üye de yer aldı. Gerçekleştirilen genel kurul kapsamında Faruk Eczacıbaşı tekrar başkan seçilirken, yeni yönetim kurulu da belirlenmiş oldu.

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı yaptığı konuşmada, "İnternet, hayatımıza girdiğinden beri yeni bir kuşak yetişti, üretimde yer almaya başladı. 20'inci yüzyıla damgasını vuran Endüstri Döneminde alıştığımız modeller artık altüst oluyor ve sürdürülebilirliğini kaybediyor. Son 20 yılda dünya yeni iş modelleriyle çalkalandı. Amazon, Facebook, Twitter, AliBaba, Tesla, Google... daha çok sayabiliriz... iPhone çıkalı henüz 10 yıl oldu. Başarlı markaların yanında çok daha fazlası girişimcilik tarihinin çöp tenekelerine düştü ve kimse arkasına dönüp bakmadı bile... Ama unutmayalım ki iş modelleri yetmiyor. Dünyanın yeni eğitim, hukuk, sağlık, gelir dağılımı, yönetim, demokrasi modellerine ihtiyacı var. Onlar da rekabete açık değil. Üssel gelişme sürecinde bu modellere ihtiyaç daha da artacak. Yeni modeller devreye girmediği sürece de, toplumların eski modellere daha fazla sarılacağını ve çaresizlikten hırçınlaşacağını görüyoruz."dedi.

Dünya çok güzel değişimlere de şahit oluyor diyen Eczacıbaşı, "Sağlık sistemleri dünyaya yayılıyor, yeni sürdürülebilir enerji modelleri üretiliyor, yaşam süresi uzuyor. Gelir düzeyi artıyor. Günümüzün en önemli sözlerinden birisi bence şu: "Gelecek, geldi, ama dağılımı eşit değil." Bizim görevimiz, bu yeni modellerin araştırılmasını teşvik etmek, katkıda bulunmak, desteklemek ve gerekliliğini hatırlatmak. Hatta modellerin yaratılmasının içinde bulunmak. Çok farklı alanlardan bahsediyoruz. Ben Endüstri döneminde geçerli olan hiç bir modelin, bilgi toplumu döneminde aynen geçerli olacağına inanmıyorum. Modelleri yaratacak olan gençler... Miladı yaşayan bizlerin görevi, gençlerin önünü açmak, bugünün araçlarını bizden daha iyi kullananlara destek vermek ve koçluk etmek." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Faruk Eczacıbaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title