Haberler

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu İstihbaratçıları Dinleyecek

Esin Işık - Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu haftaya, eski istihbaratçıları dinleyecek.

Komisyonun, çalışmalarını hızlandırmak amacıyla oluşturduğu Hukuk Alt Komisyonu ile Teknik Alt Komisyon çalışmalarına devam ediyor.

Bu çerçevede, Hukuk Alt Komisyonu 10 Nisan Çarşamba günü, eski istihbaratçılardan Bülent Orakoğlu, Osman Ak ve Sabri Uzun'un bilgisine başvuracak. Komisyon yine eski istihbaratçılardan Emin Aslan'ı ise daha sonraki hafta dinlemeyi planlıyor.

Komisyon, 11 Nisan Perşembe günü ise bilgi almak amacıyla gazeteci Sedat Ergin'i dinleyecek. Hukuk Alt Komisyonu, aynı gün insanların dinlenmesi, seslerinin ya da görüntülerin kaydedilmesine ilişkin cihazların hangi şartlarda ithal edildiğine ve bir sınırlama olup olmadığına ilişkin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı'nın temsilcilerini ağırlayacak.

-Teknik Alt Komisyon-

Teknik Alt Komsiyon ise haftaya İstanbul'a gidecek. Komisyon İstanbul'da GSM operatörlerini ziyaret edecek.

Komisyon üyeleri ayrıca, Türk Telekom, İstanbul Teknik Üniversitesi Haberleşme Mühendisliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki MOBESE merkezinde incelemelerde bulunacak.

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Orakoğlu Esin Işık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title