Haberler

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mazıcıoğlu...

"Gerçek milliyetçilik, bu ülkeye yatırımla oluyor, istihdamı arttırarak oluyor, ihracatı arttırarak oluyor.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, "Gerçek milliyetçilik, bu ülkeye yatırımla oluyor, istihdamı arttırarak oluyor, ihracatı arttırarak oluyor. O zaman Türkiye yaşanabilir refah bir ülke haline geliyor" dedi.

Mazıcıoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ile Tekirdağ Sanayiciler Derneği'ni (TEKSANDER) ziyaret etti.

Ziyarette, TEKSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve sanayicilerle bir süre görüşen Mazıcıoğlu, yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın sanayi bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve gelecekte Tekirdağ'ın Türkiye'nin sanayisinde, üretiminde ve ihracatında  söz sahibi olacağına inandığını söyledi.

Komisyon olarak, sanayicilerin emrinde olduklarını dile getiren Mazıcıoğlu, "Sizler, bu ülkede terörü bitiren, işsizliği bitiren çok değerli insanlarsınız. Hep söylerim, üretim yapan, ihracat yapan, yenilebilir enerji üreten insanlar, ayağına kırmızı halı açılacak insanlardır" diye konuştu.

"Milliyetçilik sözle olmuyor" ifadesini kullanan Mazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Gerçek milliyetçilik, bu ülkeye yatırımla oluyor, istihdamı arttırarak oluyor, ihracatı arttırarak oluyor ve sizler ülkenin ufkunu açıyorsunuz. O zaman Türkiye yaşanabilir refah bir ülke haline geliyor. Ama üretim olmazsa, ihracat olmazsa bunların hiçbiri olmuyor. Bu gerçeği bileceğiz. Onun için, üreticimizin, ihracatçımızın önündeki bütün engelleri kaldırmak da bizim ve tüm siyasilerin sorumluluğudur. Bu konuda da biz gerçekten 24 saat emrinizdeyiz."

Türkiye'de yenilenebilir enerji üretiminin yaygınlaştırılarak, enerjide dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Mazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Yenilenebilir enerji üretimi konusunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca çok ciddi teşvikler veriliyor. Mesela şu anda güneş olsun, rüzgar olsun HES olsun, bunların çevreye saygılı bir şekilde, doğaya saygılı bir şekilde artması gerekiyor. Bizler de bunun için elimizden gelen her şeyi yapmaya uğraşıyoruz. Bizim ne yapıp yapıp, yenilenebilir enerji üretimi noktasında dünya lideri olmamız lazım. Güneş olsun, rüzgar olsun, jeotermal olsun, HES olsun. Ama doğaya saygılı, çevreye saygılı. Çevreye zarar vererek hiçbir şeyi başarmamız mümkün değil." - Tekirdağ

Kaynak: AA / Güncel

Halil Mazıcıoğlu Ak Parti Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title