Haberler

TBMM Önünde Türk Büro-Sen Eylemi

Türk Büro Sen üyeleri, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunması talebiyle TBMM önünde eylem yaptı.

Türk Büro-Sen üyeleri, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunması talebiyle TBMM önünde eylem yaptı.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Meclis'in Dikmen kapısı önünde toplanan sendika üyeleri, adına yaptığı açıklamada, bütün milletlerin tarihi bir mirası bulunduğunu, bu sebeple Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünün, hükümetlerin üzerine titremesi gereken en gözde kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Kurumun 100 milyondan fazla Osmanlıca belge ve defterle Osmanlıca kaynakların büyük bir kısmını bünyesinde barındırdığını belirten Yokuş, yaklaşık 25 yıldır sözleşmeli personel olarak çalıştırılan arşivcilerin, 2013 Kasım ayında araştırmacı kadrosuna geçirildiğini ancak 300 ile 800 lira arasında ücret kaybı yaşandıklarını ifade etti.

Yokuş, bu kayıpların bir an evvel giderilmesi ve personele görevde yükselme hakkının tanınmasını istedi. ahrettin

"Milli Arşiv Kanunu"nun çıkarılmadığını da dile getiren Yokuş, "Şayet hükümet, Osmanlıca ile ilgili görüşlerinde samimi ise öncelikle Osmanlı'nın Cumhuriyet Türkiyesine intikal eden kurumu olan Devet Arşivleri personelinin mağduriyetini bir an önce gidermelidir" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Yokuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title