Haberler

TBMM Milli Savunma Komisyonu

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, Birleşik Krallık Kraliyet Savunma Koleji heyetini kabul etti.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, Birleşik Krallık Kraliyet Savunma Koleji heyetini kabul etti.

Özlü, kabulde yaptığı konuşmada, Milli Savunma Komisyonunun TBMM'de yasa yapma yetkisi olan komisyonlardan biri olduğunu vurgulayarak, komisyonun çalışma şeklini anlattı.

Türkiye'de son bir yıl içinde iki seçim yaşandığına ve parti olarak iki kongre gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Özlü, " Türkiye'deki politik ortamda tek parti olarak iktidardayız. Türkiye'de son dönemde terör olayları çok yoğunlaştı. Birkaç terör örgütü var. Bunlardan birisi DAEŞ, diğeri PKK ve PYD. Biz Türkiye olarak bütün bunları terör örgütü olarak görüyoruz ve hepsiyle mücadele etmeyi temel politika olarak benimsiyoruz. Biz NATO üyesi bir ülkeyiz. NATO'nun bütün kurallarına sadık kalmış bir ülkeyiz." diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde yeni bir anayasa hazırlamayı hedeflediklerini vurgulayan Özlü, "Yeni dönemde parlamenter sistemden başkanlık sistemi ya da yarı başkanlık sistemine geçmeyi hedefliyoruz. Bu, parti olarak önceliklerimiz arasında. Amacımız önümüzdeki dönemde Türkiye'yi zayıf koalisyon hükümetlerine maruz bırakmamaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Faruk Özlü AK Parti Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title