Haberler

TBMM Kit Komisyonu Toplantısı

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: "Göreve geldikten sonra 1000 ton ilave kapasite artışı sağladık.

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, göreve gelmelerinin ardından 1000 ton ilave kapasite artışı sağladıklarını belirterek, "Bu yıl 8 bin tonluk bir kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

ÇAYKUR'un 2012 yılına ilişkin bilançosu TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu toplantısında görüşüldü.

Toplantıda sunum yapan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kurum olarak yıllık yaş çay alım rekoltelerinin 600-650 bin ton civarında olduğunu, özel sektörün alımları ile birlikte 1 milyon 200 bin ton seviyelerinde çay alımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu yılki yaş çay alımlarının 12 Ekim'de sona erdiğini anımsatan Sütlüoğlu, 628 bin 411 tonluk alıma karşılık üreticilere 874 milyon lira ödeme yapıldığını kaydetti. Sütlüoğlu, kuru çay üretiminin ise 119 bin ton olduğunu dile getirdi.

Organik yaş çay için üreticilere bu yıl 8 milyon lira destekleme primi ödendiğini ifade eden Sütlüoğlu, soğuk çay markası DİDİ'nin satışlarının bugün itibarıyla 60 milyon litre seviyelerine ulaştığını bildirdi.

Yeni çay paketleme fabrikasının inşaatının yıl sonuna kadar başlamasının planlandığını anlatan Sütlüoğlu, gelecek yıl sonunda tamamlanması öngörülen fabrikanın maliyetinin 262 milyon lira olduğunu kaydetti.

Kapasite hedefi 8 bin ton

Sunumunun ardından milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Sütlüoğlu, Çaykur Rizespor'a ödenen sponsorluk ücreti ile ilgili bir soru üzerine yıllık 5 milyon lira civarında bir sponsorluk ücreti ödediklerini, piyasadaki reklam ücretleri göz önüne alındığında az parayla çok etkili bir reklam yaptıklarını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın kurumun "siyasi arpalık" haline getirildiği iddialarına da yanıt veren Sütlüoğlu, kendisi göreve geldikten sonra ÇAYKUR'a hiç eleman alınmadığına dikkati çekti.

Kurumun, bir devlet kurumu olarak ticarete uygun bir yapısının olmadığını kaydeden Sütlüoğlu, "Özel sektör manevra yapabiliyor ama biz yapamıyoruz. ÇAYKUR'un başarılarını bu yönüyle değerlendirmek gerekiyor" diye konuştu.

Göreve gelmelerinin ardından 1000 ton ilave kapasite artışı sağladıklarını dile getiren Sütlüoğlu,  "Bu yıl 8 bin tonluk bir kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. ÇAYKUR'un işçi alması gerektiğine işaret eden Sütlüoğlu, bununla ilgili taleplerini ilgili kurumlara ilettiklerini ifade etti.

Kuruma ait Rize-Güneysu'daki bir taşınmaza ilişkin soruyu da yanıtlayan Sütlüoğlu, gayrimenkulün yaklaşık 11 milyon lira karşılığında, okul yapılması için, Milli Eğitim Bakanlığı'na verildiğini belirtti.

Toplantının ardından kurumun 2012 yılına ilişkin bilançosu ibra edildi.

Bu arada TTA Gayrimenkul AŞ'nin aynı yıla ilişkin bilançosu da komisyonda görüşülerek, genel görüşe sunuldu. - TBMM

Kaynak: AA / Ekonomi

İmdat Sütlüoğlu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title