Haberler

TBMM Kit Komisyonu

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, "TRT olarak yeni nesil teknolojilere dayalı çalışmalarımız ile çağın idrakine ayak uyduruyor, teknolojinin taşıyıcısı olmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, "TRT olarak yeni nesil teknolojilere dayalı çalışmalarımız ile çağın idrakine ayak uyduruyor, teknolojinin taşıyıcısı olmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

Göka, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunda, TRT'nin 2013 ve 2014 yılı hesaplarının görüşmesinde kurumuna ilişkin sunum yaptı.

TRT'nin tüm yayınlarını geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştirdiğini belirten Göka, kurumun 13 televizyon, 16 radyo kanalı, 5 dergi, 41 dil ve lehçede gerçekleştirilen web ve radyo yayınları ile dünyanın güçlü medya kuruluşlarından biri haline geldiğini söyledi.

İletişim teknolojisinde yaşanan gelişmelere dikkati çeken Göka, bu gelişmelerle birlikte ortaya çıkan yeni medya alanlarının geleneksel medya ile yarışır hale geldiğini ifade etti.

Teknoloji ile iç içe büyüyen yeni bir kuşağın yetiştiğinin altını çizen Göka, "Kamu hizmeti yayıncısı olarak teknolojik yatırımları yapmamız, teknolojik gelişmelere uygun içerik üretmemiz, milli ve manevi değerleri korumamızın yanı sıra bu yeni kuşağa da özel bir önem vermemiz gerekmektedir" dedi.

-"TRT World, yurt dışında ülkemizin önemli bir markası olacaktır"

Kurum ve kuruluşların devamlılığının bu çağa ve bu nesle ayak uydurmaları ile mümkün olacağını dile getiren Göka, şunları kaydetti:

"TRT olarak yeni nesil teknolojilere dayalı çalışmalarımız ile çağın idrakine ayak uyduruyor, teknolojinin taşıyıcısı olmaya gayret gösteriyoruz. TRT geçtiğimiz yıl bir ilke imza atarak birçok gelişmiş ülkeden önce ultra HD teknolojisi ile test yayınlarına başladı. Aile, toplumumuzun temeli ve geleceğimizin teminatıdır. TRT kamu yayıncısı olma sorumluluğuyla tüm yayın mecralarında aile yapımızın korunmasına önem verilmektedir.

Uluslararası İngilizce haber kanalımız TRT World, Cumhuriyetimizin 92. yaş gününde, geçtiğimiz 29 Ekim'de yayınlarına başladı. Kurumumuzun yayıncılık kariyerinde dönüm noktası olan TRT World, ülkemiz için önemli bir kazanımdır ve arkasında TRT'nin 50 yılı aşan yayıncılık tecrübesi ve nitelikli insan kaynağı vardır. TRT World, yurt dışında ülkemizin önemli bir markası olacaktır."

TRT'nin radyo alanındaki çalışmaları hakkında da bilgi veren Göka, kurumun görev ve sorumluluklarının bilinci içinde yayıncılık alanında yeni hizmetlerle kendini sürekli geliştirdiğini anlattı.

Göka, TRT'nin yayıncılık tecrübesi dikkate alındığında bir eğitim merkezi olarak da önemli çalışmalar yaptığının altını çizdi.

Komisyondaki görüşmelerin ardından TRT'nin 2013 ve 2014 hesapları ibra edildi.

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title