Haberler

TBMM Kit Komisyonu

Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Vekili Tunç: "Gelecek yıl Erzurum'daki yeni kombina hizmete geçecek.

Et Ve Süt Kurumu (ESK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Mehmet Hadi Tunç, gelecek yıl Erzurum'daki yeni kombinanın hizmete geçeceğini, Van'daki yeni kombinanın ise inşasına başlanacağını bildirdi.

TBMM KİT Komisyonu'nda Et ve Süt Kurumu'nun 2012 yılı hesapları görüşüldü.

Tunç, buradaki konuşmasında, 27 Nisan 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Et ve Balık Kurumu'nun, ESK'ya dönüştürüldüğünü anımsatarak, Kurumunun et, süt ve balık piyasalarının düzenlenmesine yönelik çalışmalar yaptığını anlattı. ESK'nın 10 kombina, bir depo müdürlüğü olmak üzere 11 iş yeri bulunduğunu kaydeden Tunç, Kurumun 30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla 410 memur, 674 işçi olmak üzere toplam 1084 çalışanı bulunduğunu, 16'sı kurum, 61'i franchise olmak üzere 77 satış mağazasıyla hizmet verdiğini söyledi.

Geçen yıl 91 bin 184 büyükbaş, 49 bin 911 küçükbaş hayvan ile piyasadan 9 bin 304 ton beyaz et satın aldıklarını kaydeden Tunç, bu yılın ilk 6 ayında 50 bin 531 büyükbaş, 27 bin 798 küçükbaş alımı yaptıklarını, 11 bin 947 ton kırmızı et ve 5 bin 177 ton beyaz et satışı gerçekleştirdiklerini belirtti. ESK'nın Kurban Bayramı sonrası besicilerin elinde kalan hayvanları satın aldığını da anımsatan Tunç, ESK'nın besicilere sürdürülebilir fiyatlarla pazar garantisi sağlanması, tüketicilere de ulaşılabilir fiyatlarla güvenilir ürünler sunulması açısından önemli bir sorumluluk üstlendiğini dile getirdi.

"Erzurum'daki yeni kombinanın yüzde 70'i tamam"

Tunç'un konuşmasının ardından milletvekillerinin sorularına geçildi.

Bir soru üzerine Erzurum Büyükşehir Belediyesinin yapımını üstlendiği ESK kombinasının yüzde 70'ini tamamlandığını ancak tesisi zamanında teslim etmediğini kaydeden Tunç, mevcut tesiste kesim hizmetlerinin aksamadan yürütüldüğünü, yeni kombinanın gelecek yıl hizmete alınacağını bildirdi.

Van'daki depremde hasar gören ESK kombinasının zarar görmesi nedeniyle belediyeye ait tesiste faaliyet gösterdiklerini, hizmette aksaklık yaşanmadığını ifade eden Tunç, "Van'da kombina için mera tahsisi aldık. Arazi edinmede son safhadayız. Van Ticaret Borsası yanında bir kombina yapmak istiyoruz. Çalışmalar devam ediyor. İnşasına gelecek yıl başlayacağız" diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in sorusu üzerine Tunç, Van'da et yolsuzluğu yapıldığı iddiasının müfettişlerce araştırıldığını, aynı zamanda konunun mahkemeye intikal ettiğini söyledi.

Daha sonra ESK'nın 2012 yılına ilişkin bilanço ve netice hesapları ibra edildi. - TBMM

Kaynak: AA / Ekonomi

Et ve Süt Kurumu Erzurum Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title