Haberler

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu

Komisyon, Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Adana Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Açık Ceza İnfaz Kurumu inceleme raporlarını görüşerek kabul etti Komisyon Başkanı Üstün: "Cezaevlerinde 156 bin 195 tutuklu ve hükümlü var; bunların 22 bin 484’si tutuklu, 11 bin 538 hükümözlü,

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Adana Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Açık Ceza İnfaz Kurumu inceleme raporlarını görüşerek kabul etti.

Komisyon, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün başkanlığında toplandı.

Üstün, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun bir süre ince kadına karşı şiddetle ilgili genişçe bir rapor hazırladığını hatırlattı.

Dün TBMM Genel Kurulu'nda kadına karşı şiddetin araştırılması için komisyon kurulmasına karar verildiğini anımsatan Üstün, bu raporu kaynak olarak komisyona sunacaklarını söyledi.

Üstün, dün itibariyle Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerle ilgili son bilgileri de paylaştı.

Buna göre, cezaevlerinde 156 bin 195 tutuklu ve hükümlü bulunuyor; doluluk oranı yüzde 95,7. 124 bin 427 kişi kapalı cezaevlerinde, 37 bin 768 kişi açık cezaevlerinde kalıyor. 148 bin 193 kişi adli vakalardan, 6 bin 189 terör, 1813 kişi ise çıkar amaçlı suç örgütü suçlarından cezaevlerinde bulunuyor. Cezaevlerinde bulunanlardan 22 bin 484'si tutuklu, 11 bin 538 hükümözlü, 122 bin 173'ü ise hükümlü. Cezaevlerinde bulunanların 148 bin 535'i erkek, 5 bin 607'si kadın, 2 bin 53'ü çocuk.

Üstün, cezaevlerinin mevcut kapasitesinin 163 bin 251 olduğunu ve kapasite aşımının söz konusu olmadığını ancak dağılımda bazı yerlerde dengesizlik olabildiğini kaydetti.

-Cezaevleri raporları-

Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Adana Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İnceleme raporuyla ilgili AK Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız da Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi raporuyla ilgili bilgi verdi.

Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş, cezaevlerinde cezaevi idaresinin inisiyatifiyle bazı televizyon kanallarının izlettirilmediğini söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, komisyonların yaptırım gücünün oluşturulması ve daha fonksiyonel hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. Fişlemelerle ilgili araştırma komisyonun çalışmaları sırasında Hozat Cumhuriyet Başsavcısının gerekli bilgi ve belgeleri göndermediğini, buna benzer olayların yaşandığını belirten Metiner, "Meclis zaten yeterince şamar oğlanına döndü, bununla ilgili gerekli adımlar atılmalı" dedi.

Metiner, cezaevlerinde radyo televizyonlara yasak getirilmemesi gerektiğini belirtti.

Komisyon Başkanı Üstün, yayınladıkları raporlarla ilgili kurumlardan daha sonra kendilerine bilgi sunulduğunu kaydetti.

Komisyon, raporları kabul etti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ayhan Sefer Üstün Ceyhan Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title