Haberler

TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu: "Batı Ülkelerinin Siyasetçilerinin, Yöneticilerinin Türkiye'yi...

TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu : "Batı ülkelerinin siyasetçilerinin, yöneticilerinin Türkiye'yi hazmedemeyerek söylediği yalanlar umurumuzda değil"

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, "İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış referandumu yüzde 50 küsürleydi. Onun için bazı Batı ülkelerinin siyasetçilerinin, yöneticilerinin Türkiye'yi hazmedemeyerek söylediği yalanlar umurumuzda değil" dedi.

TBMM İdare Amiri Gündoğdu, TBMM'de iki ay süreyle Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE), Memur-Sen ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı'na katılanları kabul etti.

Kabulde katılımcılara 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilgiler veeren Gündoğdu, darbe girişimi sırasında Kürdüyle, Türküyle bütün milletin ve TBMM'nin bütün siyasi partileriyle darbeyi püskürttüğünü belirterek, "Amerika, Avrupa ülkeleri kendi ülkelerinde darbe olmasını istemezler, demokrasiden bahsederler, 'demokrasinin kitabını yazdık' diye övünürler. Ama o gün, günlerce darbeyi kınayan ciddi bildirilerini duyamadık. Batı'nın darbeyi kınamamasına değil, Batı'nın kendi değerlerine sahip çıkmamasına onlar adına üzüldük. Demokrasinin destanını da 15 Temmuz gecesi yine bu millet yazmıştır. 15 Temmuz bize 90 yıldır parlamenter sistemle yönetilirken, yaşadığımız sıkıntıları çok daha şiddetli bir şekilde hatırlattı. Bir sistem değişikliğine gitme kararı verdik" ifadelerini kullandı.

ABD, Almanya ve Fransa örneklerini veren Gündoğdu, "Türkiye'nin devlet rejimi, demokratik Cumhuriyet, hükümet sistemi ise parlamenter'di. Referandumla Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri ile birlikte FETÖ, PKK terör örgütleri 'hayır' kampanyası yürütürken, bunun sistem değil, rejim değişikliği olduğuna vurgu yaptılar. Hükümet sistemi ile devlet sistemi arasındaki farkı en iyi bilen Avrupalılar da bu yalana inanarak, 'hayır' kampanyası yürüttüler. Almanya başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde Türkçe gazete bastılar, 'hayır' kampanyasına destek verdiler" şeklinde konuştu.

Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin de desteğiyle Meclis'te Anayasa paketini hazırlayıp milletin önüne gönderdik. Millet yüzde 51.4 ile buna onay verdi. Şimdi içeride muhalefet, dışarıda Avrupa bizim yüzde 51.4'ün 'hayır'cıların yüzde 48.6'sından küçük olduğuna dair çarpık matematik hesapları yapmaya başladı. Bir milyon 370 bin 'evet' lehine fark var. Bu Lüksemburg'un nüfusundan fazla. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış referandumu yüzde 50 küsürleydi. Onun için bazı Batı ülkelerinin siyasetçilerinin, yöneticilerinin Türkiye'yi hazmedemeyerek söylediği yalanlar umurumuzda değil. Biz 'evet' vereni de, 'hayır' vereni de kucaklayarak, sandığa giden yüzde 85'lik katılımın ihtişamının kıymetini bilerek, bu ülkeyi geliştirmeye, büyütmeye devam edeceğiz."

(AUÖ-BT-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Gündoğdu Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title