Haberler

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç Açıklaması

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, "2002'nin şartları bugünkü Türkiye'de olsaydı sosyal patlama olurdu. Bizim inancımız aynı işi yapıp farklı maaşları almayı kabul etmez. Aynı işi yapanlar aynı ücreti almalılar" dedi.

Güvenç, HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Öz Büro İş Sendikası'nın Kahramanmaraş'ta düzenlediği programda konuştu. Dar gelirli insanlar için devrim yaptıklarını belirten Güvenç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün dünya 3 boyutlu yazılımları konuşuyor. Uzayın derinliklerini keşfediyor. Ama bu fakirliğin gözü kör olsun bizi birbirimize düşürüyorlar. Aslında sizin sorununuzla Diyarbakır'da şehit olan kardeşimizin yaşadığı sorunlarla arasında çok yakın bir bağ var. Eğer bu ülkenin işsizliği yüzde 5 olsaydı, Türkiye hedeflediğimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girseydi bu bölücü örgüt fakir Kürt çocuklarını ölüme gönderemeyecekti. Çünkü herkesin işin gücü olacaktı."

HAK-İŞ Konfederasyonu Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Abdulbaki Gülbaba ise taşeron işçiliğinin Türkiye'nin kanayan yarası haline geldiğini belirterek, "Biz kadrolu arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmaları yapmamıza rağmen, istediğimiz hakları elde edemedik. Biz bu haksızlıkların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bizim kadrolarımız artık daha fazla askıda tutulmasını istemiyoruz. Eğer taşeron işçilerin toplu iş sözleşmeleri imzalanırsa ve taşeron işçilerin tamamı kadroya alınırsa bunun bu ülkede bir ekonomik bütçe yüküne neden olacağını düşünmüyoruz. Biz bu ülkede iktidara muhalefet etmeyi, vatana muhalefete dönüştüren taşkınların daha fazla bu meseleyi istismar etmelerine asla gönlümüz razı değil. Bu tarz muhalefet yapanların söz sahibi olmalarını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlen programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İlker Çitil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Öz Büro İş Sendikası il Başkanı Murat Arifoğlu ve ilgililer katıldı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Celalettin Güvenç Kahramanmaraş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title