Haberler

TBMM heyeti Bulgaristan'da

Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Öztürk, "Türkiye aslında teknik olarak AB üyeliğine hazır. Mesele, teknik mesele değil, siyasi bir takım argümanlar gösteriyo...

Türkiye- Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Öztürk, "Türkiye aslında teknik olarak AB üyeliğine hazır. Mesele, teknik mesele değil, siyasi bir takım argümanlar gösteriyorlar" dedi.

TBMM Türkiye- Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Öztürk ve grup üyesi Bülent Belen'in heyeti Bulgaristan'a yaptıkları iki günlük ziyaret kapsamındaki temas ve incelemelerini tamamladı.

Ziyaretinin ikinci günüde heyet Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı'yı ziyaret etti, Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile görüştü, Başbakan Yardımcısı Adalet bakanı Zinaida Zlatanova ile bir araya geldi.

Mustafa Öztürk, ziyaret sonuçlarını değerlendirirken, AA'ya yaptığı açıklamada, "Türkiye aslında teknik olarak AB üyeliğine hazır. Mesele, teknik mesele değil, siyasi bir takım argümanlar gösteriyorlar" diye konuştu.

Milletvekili Öztürk, "Avrupa Birliği Değişim ve Diyalog Programı" kapsamında gerçekleştirdikleri temasları başarılı sonuç verdiklerine vurgu yapan Öztürk, "Avrupa Birliği (AB) Komisyon Başkanı Mladen Çervenyakov ile Türkiye'nin AB durumunu, gelişmelerini değerlendirdiklerini anlattı.

"Şunu gördük ki Bulgaristan Türkiye'nin AB'ne tam üyeliği için destek veriyor. Bu memnuniyetimizi ifade ettik ve bu desteklerinin süreceğini bize ifade ettiler" diye konuştu.

Öztürk, toplantıda AB'nin vize muafiyeti ile ilgili konu gündeme geldiğini, Türkiye'nin AB ile "geri dönüş" anlaşması konusunda görüş alış verişinde bulunlduğunu kaydederek, "Anlaşmayı paraf ettiğimizi Türkiye'nin kaygılarının giderildiği zaman ve vize muafiyetine yol alacak bir haritası çıkarsa bunu imzalayabileceğimizi söyledik" diye konuştu.

Ziyaretinin ilk gününde Bulgarisktan Meclis Başkan Vekili Aliosman İmamov ve Bulgaristan-Türkiye Parlamento Dostluk Grubu Başkanı Ruşen Rıza ile görüştüklerini kaydeden Öztürk, "O toplantılarda da buradaki soydaşlarımızın, Müslüman kardeşlerimizin problemlerini de dile getirdik. Benzer konularda iş adamlarımızın problemlerini dile getirdik. Farkli konularda fikir alış verişinde bulunulduk" dedi.

Toplantılarının tamamı çok faydalı geçtiğini söyleyen Öztürk, "Bizim AB ile ilgili kamuoyu ouşturma, bilgilendirme ve tam üyelik için destek çalışmalarımızı da burada da göstermiş olduk" diye konuştu.

-Başmüftülüğüne ziyaret-

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı'ya yaptıkları ziyaretinin önemini vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi de Başmüftümüzü de ziyaret ediyoruz. Her geldiğimizde başmüftümüzü ziyaret ederiz. Biliyoruz ki buradaki Müslüman kardeşlerimiz, soydaşlarımız bizim için önemli. Onların inançları, dilleri, kültürleri, tarihi eserlerine destek vermeye çalışıyoruz."

TBMM heyeti Bulgarisktan'daki temas ve incelemelerini tamamlamadan önce son görüşmesini Başbakan Yardımcısı Adalet Bakanı Zinaida Zlatanova ile yaptı.

Türkiye - AB sürecinin görüşüldüğü toplantıda Öztürk ve Belen, bir kez daha AB üyeliği için destek talebini dile getirdiler.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Zinaida Zlatanova da görüşme ile ilgili basına yaptığı açıklamada, Türkile ile AB'nin arasında "geri dönüş" alaşmasının bir an önce yürürlüğe girmesinin ihtiyacının bir kez daha gündeme getirmeye fırsat bulduğunu söyledi.

"Bulgaristan'a yönelik mülteci baskısının artmasından dolayı endişelerimizi dile getirdik" diyen Zlatanova, sözlerine şunları ekledi:

"Bulgaristan, Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılarını anlayışla karşılıyor. Aynı zamanda ülkemiz, ortak sınırımıza yönelik migrasyon baskısındın dolayı büyük endişeler duyuyor."

Zlatanova, Bulgaristan'ınTBMM heyeti Bulgaristan'da, Türkiye'nin AB üyelik adaylığı süreci açısından Avrupa Birliği'nin genişleme pespektifine destek verdiğini söyledi.

TBMM Heyet Başkanı Mustafa Öztürk, Zinayida Zlatanova'yı Turkiye'yi ziyaret etmeye davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Öztürk Avrupa Birliği Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title