Haberler

TBMM heyeti Bulgaristan'da

TBMM Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Öztürk ve grup üyesi Bülent Belen, iki günlük ziyaret için Bulgaristan'a geldi.

TBMM Türkiye- Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Öztürk ve grup üyesi Bülent Belen, iki günlük ziyaret için Bulgaristan'a geldi.

"Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi" kapsamında Bulgaristan parlamentosunda temaslarda bulunan TBMM heyeti, ilk olarak Avrupa Konuları ve Avrupa Fonları Denetim Komisyonu Başkanı Mladen Çervenyakov ile bir araya geldi. Toplantıda, ikili ilişkiler, Türkiye'nin AB üyelik süreci, geri kabul anlaşmasıyla ilgili gelişmeler ve Bulgaristan, Türkiye ile Yunanistan sınırlarının birleştiği yerde üçlü koordinasyon merkezinin kurulması ele alındı. Çervenyakov'un görüşmede, iki ülke arasında yaşanan göç-sığınmacı akınını da gündeme getirdiği belirtildi.

TBMM heyeti daha sonra görevine yeni seçilen Bulgaristan Parlamento Başkanı Aliosman İmamov ile görüştü. Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekili olan İmamov, konuklarına meclisin yapısı ve çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Bulgaristan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı, HÖH milletvekili Ruşen Rıza ile de bir araya gelen TBMM heyeti, Avrupa Konuları ve Avrupa Fonları Denetim Komisyonu'nun olağan toplantısına da katılacak. Komisyon Başkanı Mladen Çervenyakov, heyet onuruna akşam yemeği verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Öztürk Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title