Haberler

TBMM Genel Sekreteri 15 Temmuz'u Anlattı

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 150 ülkenin Parlamento Genel Sekreterlerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimini anlattı.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 150 ülkenin Parlamento Genel Sekreterlerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimini anlattı.

Kumbuzoğlu, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 135'inci Genel Kurulu'nda, Parlamento Genel Sekreterleri için düzenlenen oturumun açılışında söz alarak, "Bugün burada bu konuşmayı yapabiliyorsam, bu, vatandaşlarımızın canları pahasına demokrasimizi savunmaları sayesinde mümkün oldu." dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesinde, dünyada bugüne kadar eşine benzerine rastlanmamış bir badireyi atlattığına dikkati çeken Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Türk halkının demokrasisine ve anayasal kurumlarına sahip çıkması, meydanları doldurması ve silahlara direnmesi sayesinde darbenin önlendiğinin altını çizdi.

- "Tarihimizdeki en ağır saldırı"

Kumbuzoğlu, TBMM'nin bombalara ve kurşunlara hedef olmasını ve demokrasinin sembolü olan parlamentonun yıkılmaya çalışılmasını lanetlediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Darbe girişimi ve parlamentomuzun bombalanması, demokrasiye karşı yapılan tarihimizdeki en ağır saldırıdır. Türk milletinin gösterdiği tavır bizim için bir kahramanlık destanıdır. Parlamentomuzun aldığı bu yarayı hiçbir zaman unutturmamak adına hasar alan bölgede bir müze yapılacak, adı da 'Demokrasi Müzesi' olacaktır."

Darbeyi engelleyen Türk milletinin, demokrasinin kalbi olarak kabul ettiği TBMM binasının onarımını da üstlendiğine vurgu yapan Mehmet Ali Kumbuzoğlu, projede kullanılmak üzere "Milletin Meclisini Millet Yapar" sloganıyla yaklaşık 27 milyon dolarlık bir bütçe bağışlandığını kaydetti.

Kumbuzoğlu'nun konuşmasının ardından 15 Temmuz darbe gecesi yaşanan olaylara ilişkin gösterilen video, 150 ülkeden gelen Parlamento Genel Sekreterlerince ilgiyle izlendiği görüldü.

Sunumun ardından soruları yanıtlayan Genel Sekreter Kumbuzoğlu, gösterdikleri ilgi ve dayanışmadan dolayı mevkidaşlarına teşekkür etti.

Cenevre'de bugün sona erecek PAB'ın 135'inci Genel Kurulu'na, Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun yanı sıra AK Parti milletvekilleri Coşkun Çakır, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Şahap Kavcıoğlu, Ebubekir Gizligider ve Hasan Sert ile CHP milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Sencer Ayata da katılıyor.

Türk milletvekilleri, Genel Kurul'un yapıldığı binada FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini konu alan bir stant da açmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İsviçre Cenevre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title