Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan'ın vefatının 16'ncı yılı dolayısıyla yaptığı gündem dışı konuşmada, İnan'ın, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in kurucusu olduğunu anımsattı.

Mehmet Akif İnan'ın, milletin değerleriyle dertlenen, ücret sendikacılığının yanında akademik sendikacılığı, ülkeyi, demokrasiyi, insan haklarını önemseyen sendikacılığı da teşvik ettiğini ve bu anlayışla Memur-Sen örgütünün yeşermesinin temelini attığını belirten Gündoğdu, "Mehmet Akif İnan'ın hayatında kardeşliğe, Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın, Laz'ın, Çerkez'in kardeşliğine ne kadar çok önem verdiğini hem yaşantı biçimiyle hem konuşmalarıyla hem eylemleriyle görüyoruz" dedi.

Gündoğdu, Mehmet Akif İnan'ın aynı zamanda Kudüs şairi olduğunu vurgulayarak, "Filistin davasını, mazlumlar davasını dünyanın gözünün önüne sermiştir. İnşallah, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar da bu mücadelenin devam etmesi Akif İnan dostlarının sorumluluğudur, sevdasıdır" ifadesini kullandı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş "mülteciler"; CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit de "Türkiye'de ve İzmir'de sağlık turizmi" ile ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

Öte yandan, HDP sıralarına, Paris'te öldürülen üç PKK'lı kadın ile "dün Silopi'de öldürülen üç kadının" resimleri konuldu.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif İnan Ahmet Gündoğdu Ahmet Aydın Akif İnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title