Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

CHP'li Kaplan:"Faili meçhul Mumcu cinayetini 21 yıldır aydınlatamadık.

CHP Kocaeli Milletvekili Hilal Kaplan, faili meçhul gazeteci-yazar Uğur Mumcu cinayetini 21 yıldır aydınlatamadıklarını belirterek, "Mumcu'nun anısı karşısında boynumuz eğik, yüreğimiz buruktur" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak, gündemdışı konuşmasında, ziraat mühendislerinin sorunlarına değindi. Sağlıklı beslenmenin yeterli miktarda üretilen sağlıklı gıdayla mümkün olduğunu ifade eden Torlak, beslenme bilincinin artmasının ziraat mühendislerinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Torlak, hükümetin yanlış politikaları sonucu ziraat mühendislerinin büyük çoğunluğunun işsiz olduğunu dile getirerek, hükümetin söz verdiği kadrolara atama yapmasını istedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hilal Kaplan da Uğur Mumcu'yu Anma Günü dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, Ocak ayında çok sayıda aydının yitirildiğini ifade etti.

Tarih boyunca, karanlık iş ve ilişkilerden beslenenlerin aydınlardan korktuğunu belirten Kaplan, "Bu korku, 24 Ocak 1993'te bir pazar sabahı sevgili Uğur'umuzu bizden aldı" dedi.

Uğur Mumcu cinayetinin üzerinden 21 yıl geçtiğini anlatan Kaplan, "21 yıl oldu, bu faili meçhul cinayeti aydınlatamadık, karanlık güçleri çözemedik. Bundan dolayı Mumcu'nun anısı karşısında boynumuz eğik, yüreğimiz buruktur" diye konuştu.

Kaplan, CHP olarak Mumcu'yu unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek, sözlerini, "Anısının önünde saygıyla eğiliyor, Sayın Güldal Mumcu'ya, çocukları Özgür ve Özge'ye sabırlar diliyorum" diye tamamladı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten de edebiyatçı Ali Emiri Efendi'nin ölüm yıl dönümü dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, Ali Emiri Efendi'nin halk aşığı, çok iyi şair, akademisyen, edebiyatçı ve kitap bilgini olduğunu söyledi.

Ali Emiri Efendi'nin kitaplara ilgisi nedeniyle, babası tarafından okumaya yönlendirildiğini anlatan İçten, Ali Emiri Efendi'nin bugünkü halk kütüphanelerinin temelini attığını, Divanu Lügati't Türk'ü Türk edebiyatına kazandırdığını kaydetti.

Kültürü kültür yapan unsurlardan birinin geçmişin mirasını günümüze taşıyan kahramanlar olduğunu vurgulayan İçten, hayatını kitaplara ve sanata adayan Ali Emiri Efendi'nin bu kahramanlardan biri olduğunu söyledi.

Kamer Genç özür diledi

Bu arada, söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında "dinsiz olmuşsunuz" dediğinin tutanaklara yansıdığını ifade etti.

İyimaya ve Bozdağ'ın imam hatip lisesinde okuduğunu ve daha sonra hukuk fakültesine gittiğini anlatan Genç, "İmam hatipleri dürüstlük ve doğruluk ilkelerinin aşılandığı okullar olarak görüyorum. İmam hatipten sonra hukuku bitirenlerin daha mantıklı olmaları gerektiğini belirttim. Ağzımdan böyle bir kelime çıktığını bilmiyorum. Söylemişsem özür diliyorum" dedi.

Bazı uluslararası parlamento örgütlerinde boşalan üyelikler yerine belirlenen yeni isimler TBMM Başkanlığı'nın tezkeresi olarak Genel Kurul'un bilgisine sunuldu.

Buna göre Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ve AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Asya Parlamenter Asamblesi'ne CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi'ne AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Birliği'ne AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'ne AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Parlamentolararası Birlik'e AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Türkiye - AB Karma Parlamento Komisyonu üyeliğine AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya seçildi.

Bu arada, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kayseri'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediler. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ali Emiri Efendi Hilal Kaplan Güldal Mumcu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title