Haberler

TBMM Genel Kurulu'ndaki kavga - Vural -

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olayın AK Parti'li ve MHP'li milletvekilleri arasında kavga olmadığını, Türkmenler'e, Filistinliler'e yapılan zulmün hesabını soran MHP'lilere onlarca AK Parti'li milletvekilinin saldırdığını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olayın AK Parti'li ve MHP'li milletvekilleri arasında kavga olmadığını, Türkmenler'e, Filistinliler'e yapılan zulmün hesabını soran MHP'lilere onlarca AK Parti'li milletvekilinin saldırdığını söyledi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgayı değerlendirdi.

Türkiye'yi yöneten siyasi iradenin gücü eline aldığındaki zalim anlayışının görüldüğünü ifade eden Vural, "Bu zihniyetin demokrasiden nasibini almadığı nettir" dedi.

Genel Kurul'da yaşananların basında AK Parti'li ve MHP'li milletvekillerinin kavga ettiği şeklinde haber yapıldığını anlatan Vural, "Orada AKP ve MHP milletvekilleri arasında kavga değil, Türkmenler'e, Filistinliler'e yapılan zulmün hesabını soran MHP'lilere AKP'li onlarca vekilin saldırısı vardır" diye konuştu.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın etrafında çok sayıda AK Parti milletvekilinin bulunduğu bir fotoğrafı gösteren Vural, "Kavga bunun neresinde? Bir kişiye bu kadar kişinin saldırmasına milletimiz ne derse, onlara bu sıfatı ben de layık görüyorum. Doğrudan doğruya AKP'li vekillerin saldırısı vardır" dedi.

Vural, TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak'a da saldırıldığını savunarak, "Bu saldırıları yapanlar kaç kişi olursa olsun cevabını almışlardır. Kaç kişi gelirse gelsin, MHP'li milletvekilleri MHP'nin sindirilemeyeceğini açık bir şekilde ortaya koymaya kararlıyız" ifadesini kullandı.

Saldırının asıl sebebinin MHP'nin IŞİD ve İsrail konusunda ortaya koyduğu tavır olduğunu dile getiren Vural, "IŞİD'I savunmak size mi kaldı?" diye sordu.

Vural, saldırının diğer sebebinin de Genel Kurul'da AK Parti'li iki milletvekili adına doldurulan sahte oy pusulalarını ortaya çıkarmaları olduğunu söyledi. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve İstanbul Milletvekili Bülent Turan adına Başkanlık Divanı'na sahte oy pusulası gönderildiğini anlatan Vural, imzaların bu milletvekillerine ait olmadığını, dün Karal'ın Rize'de, Turan'ın da KKTC'de olduğunu kaydetti. "Genel Kurul iradesini yanıltmak amacıyla pusula getirenlere hangi sıfatı yakıştırabilirsiniz?" diyen Vural, Karal ve Turan'ın yerine imza atanların ortaya çıkmasını ya da çıkarılmasını istedi.

AK Parti milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde sahada olmasının engellenmek istendiği için Genel Kurul'un çalıştırıldığını öne süren Vural, "AKP'li vekiller sahada kendini gösteremeyince TBMM'de 'ben buradayım' deme gayretine giriyorlar" dedi.

- "Gözümüzü budaktan, sözümüzü dudaktan sakınmayız"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, TBMM Genel Kurulu'nun bundan sonra çalışmalarına devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, MHP olarak milletin hakkını ve hukukunu koruma iradesini göstermeyi sürdüreceklerini vurguladı.

AK Parti'li milletvekillerinin şiddetini kınadığını ifade eden Vural, "Böyle bir tablo yaşanmasından kimse memnun olmamalıdır. Bu tablonun kimseye faydası yok. TBMM milletin iradesi olan yerdir. Zorbalığın yeri olmamalıdır" diye konuştu.

Kimseden özür beklentisi içinde olmadıklarını da belirten Vural, "Herkes kendi görevini yapacak, haddini bilecek. Gözümüzü budaktan, sözümüzü dudaktan sakınmadık, sakınmayacağız" dedi.

Emniyetteki "paralel yapı" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının "Gerekirse 500 bin kişiyi gözaltına alırız" dediği iddiası hatırlatılan Vural, "Bu korkunç bir ifade" nitelemesinde bulundu.

Bu ifadenin darbeci zihniyetten ilham alındığının göstergesi olduğunu belirten Vural, "AKP, 12 Eylül rant paşasını taklit etmeye devam ediyor" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Turan Hasan Karal Oktay Vural Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title