Haberler

TBMM Genel Kurulu'ndaki Kavga

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgaya ilişkin, "AKP'li vekiller yasa yapılan yerle fiziki kabadayılık yapılan yeri birbirine karıştırmışlardır" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgaya ilişkin,  "AKP'li vekiller yasa yapılan yerle fiziki kabadayılık yapılan yeri birbirine karıştırmışlardır" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin iktidarının "ben güçlüyüm, üstünlüğüm var, her dilediğimi yaparım" anlayışı ile hareket ettiğini ve bu mantığı esas aldığını savundu.

AK Parti'nin kaba kuvvet ve kol gücüne dayalı olarak özgürlükleri kısan baskıcı yasaları TBMM'den çıkarmaya çalıştığını ileri süren Yeniçeri, "Dün Genel Kurul bir kez daha AKP'nin kitlesel şiddetine şahitlik etmiştir" ifadesini kullandı.

Olaylar sırasında yaralanan 4 milletvekilinin de muhalefet milletvekili olduğunu belirten Yeniçeri, şöyle devam etti:

"TBMM'de meydana gelen her kavgada muhalif milletvekillerinin yaralanmış olması olanın bitenin ne anlama geldiğini gösterir niteliktedir. AKP'nin kabadayılık kontenjanından Meclis'e girmiş milletvekilleri var. Bunlar dünkü kavgada da başrolde gövde ve yumruklarını konuşturmuşlardır. İşin en ilginç yanı AKP milletvekillerinin kitle halinde muhalefet milletvekillerinin üzerine abanmasıdır. AKP'li vekiller yasa yapılan yerle fiziki kabadayılık yapılan yeri birbirine karıştırmışlardır."

İç Güvenlik Paketi'ni eleştiren Yeniçeri, "Bu yasa tasarısına kan bulaşmıştır. TBMM'de dün meydana gelen olaylar bu yasa tasarısının milletvekillerine ve millete neyi getireceğini açıkça göstermiştir" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine de değinen Yeniçeri, kadına şiddet, tecavüz ve cinayet konusunda Türkiye'nin toplumsal bir histeriyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Yeniçeri, "Sonuçta Özgecan'ın vahşice katleden manyak böyle bir sosyolojik yapının içinden çıkmıştır" dedi.

Yeniçeri, Özgecan'a uygulanan vahşetin birey, aile, toplum, teknoloji ve inanç bağlamında ele alınması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de son 10 yılda uyuşturucu kullanımı, intihar, boşanma, fuhuş ve cinayetin katlanarak arttığını belirten Yeniçeri, son 4 yılda 800 kadının vahşi cinayetlere kurban edildiğini, 2002-2014 yılları arasında da katledilen kadın sayısının 5 bin 600 civarında olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Halil Özcan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title