Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda Kavga

AK Parti İstanbul Milletvekili Saral ile CHP Aydın Milletvekili Tezcan yumruklaştı AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: "(Dünyanın en zengin Başbakanı diyorsun, gözaltı kararı var diyorsun) Bunu ispat etmeyen müfteridir.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral ile CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan yumruklaştı.

BDP, Danışma Kurulu'nda anlaşma sağlanamadığından, seçim ve partiler rejiminin yol açtığı sorunlarının araştırılmasına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisini TBMM Genel Kurulu'na getirdi.

Öneri lehinde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, seçmen listelerinde yanlışlık yapıldığını iddia ederek, "25 astsubayın aynı evde kaldığının cevabını kim verebilir?" diye sordu.

276 subay ve astsubay ile uzatmalı çavuşun bir beldede seçmen listesine kaydettirildiğini savunan Kaplan, "Bunlar rütbeli, kamu görevlisi insanlar. Sırf BDP kazanmasın diye bin 500 nüfusun olduğu beldeye kayıt yaptırıp seçimlere hile sokuyorlar. Bunu şikayet ediyoruz ama işin peşini de bırakmayacağız" dedi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, AK Parti'nin; bölücülüğü ve bölgeciliği ve toprağından toprak isteyenlerle birlikte, partileri hiç kapatmamak şartıyla Anayasa değişikliği getirdiğini ve kendilerinin karşı çıktığını belirterek, "Ama AK Parti içinden vatanseverler çıktı da o ihanet maddesi çıkarıldı" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de AK Parti'ye, "Senin partinde ön seçimle gelen bir milletvekili var mı? 'Barajı ben mi koydum diyor?' Seka'yı, Petkim'i, Telekom'u sen mi kurdun da sattın? Şimdi 'barajı ben mi koydum' diyorsun? Siz hepiniz emir kulusunuz" diye seslendi.

-"Bana 5 numara ufak gelirsin"

İnce, kendisine laf atan Hilmi Bilgin'e de "Beni laflarınla tahrik edemezsin. Vız gelir tırıs gider, bana 5 numara ufak gelirsin" karşılığını verdi.

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, kendilerinin milletin emrinde olduklarını söyleyerek, vatanseverliğin bu millete yapılan hizmet ile ölçüldüğünü kaydetti.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, kendisinin ön seçimle milletvekili olduğunu, AK Parti'li milletvekillerini ise Başbakan Erdoğan'ın seçtiğini söyledi.

"Bu siyasi Partiler Kanunu, dünyanın en zengin Başbakanını yarattı" diyen Özcan, elindeki bir fotoğraf göstererek, "Bu fotoğraf kime ait, bu kol kimin kolu. Bu kol Başbakanın kolu. Koldaki saate dikkat çekmek istiyorum. Bu saat Başbakanın saati, bu saatin değeri de 700 bin dolar. Başbakan 11 yıldır milletvekili. 11 yıl boyunca milletvekili maaşını ayakkabı kutusuna doldursa gene de 700 bin dolar olmuyor. Bu saat helal para ile mi, haram para ile mi alınmıştır? Aranan Bilal E.'yi Başbakan'ın arabasına binerken gördüm. Zekeriya Öz'e sesleniyorum: Aranan bir şüphelinin kim olursa olsun Başbakan'ın aracında ne işi var? Bunun adı şüpheliye yardım ve yataklık mıdır, yoksa buna baba şefkati diyerek geçiştirelim mi? Böyle bir şey olabilir mi? Buradan suç duyurusunda bulundum ve gereğinin yapılmasını görevli savcılardan bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Özcan, hakkındaki şike davasından verilen hapis cezası Yargıtay'ca onanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ülkeye döndüğünü anımsatarak, "Aziz Yıldırım Başbakan'ın oğlu gibi kaçmadı geldi. Hapse gireceğini bile bile geldi Türkiye'ye. Aziz Yıldırım'ı bu kürsüden kutluyorum, Başbakanın oğluna örnek olmasını istiyorum" dedi.

-"Lütfen edepli ve ahlaklı konuşalım"

Tekrar kürsüye gelen Ahmet Aydın, şöyle konuştu:

"Üslubumuz çok önemli, lütfen ne olursunuz adam gibi konuşmayı bilin. Bir kişi bu kadar yalanı üst üste nasıl söyleyebilir? Bu kadar yalanı konuşurken yüzün hiç kızarmadı mı? 'Dünyanın en zengin Başbakanı' diyorsun, 'gözaltı kararı var' diyorsun. Bunu ispat etmeyen müfteridir. Bu kadar yalanı ispat etmek zorundasın. Ama ispat edemiyorsan, çıkıp bu gruptan, Başbakan'dan, milletten özür dilemen lazım. Yargısız infaz yapıyorsunuz. Sizin belediyeleriniz, genel başkanınız ve birçok kişi ile ilgili beyanları, biz söylemekten imtina ediyoruz. Ama bizi mecbur ederseniz sizin dosyalarınızı tek tek gelir açıklarız. Üstelik sizinkiler mahkumiyet dosyaları. Lütfen edepli ve ahlaklı konuşalım."

CHP'li Özcan da "Ben adam gibi adamım. Benim adamlığımı bu Parlamento çatısı altında tartışacak kişi yok, hele hele sol tarafta hiç yok" dedi.

"Mert bir adamsan, sözünün arkasındaysan, tehdit savurma, hangimizin dosyası varsa getirirsin, getirmezsen namertsin" diyen Özcan, hakkında Gerede'de işçilere sahip çıkmaktan dolayı fezleke olduğunu ve yargılanmak istediğini söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören de AK Parti Grup Başkanvekili Aydın'ın siyasetçileri tehdit ettiğini iddia ederek, bu durumu eleştirdi. "Şu anda bu güç sizde, ama sizin bu güç elinizde kalacak mı? Niye bizim içimize kin ve nefreti sokmaya çalışıyorsunuz? Bu kürsüde kimseye sopa gösteremezsiniz. Muhalefete kin ve nefret yüklemeyin, bu muhalefet bir gün iktidar olacak. Tanrım, sizin içinizdeki kin ve nefreti iktidar olduğumuzda bize vermesin" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ise Genel Kurul'da sürekli bir gerginlik yaşandığını ve bağıran insanlar olduğunu söyledi.

Kürsüye gelenlerin konu dışında konuştuğunu belirten Turan, "(Bilal Erdoğan hakkında gözaltı kararı var) diyen, bunu ispat etmeyen varsa şerefsizdir; (arama kararı var, tebligat yapıldı) diyen ve ispat etmeyen şerefsizdir" diye konuştu.

Turan, "Mansur Yavaş hangi ön seçimle aday oldu, Mustafa Sarıgül hangi ön seçimle aday oldu?" diye sordu ve kendisine sürekli olarak laf atan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye, "10 sene daha bağırsan, senden hiçbir şey olmaz" dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, konuşmalar sırasında sürekli "hırsız var" diye bağıran, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ı uyardı.

-Yumruklaşma yaşandı

AK Parti'li Turan'ın, konuşmasından sonra kürsüden ayrılmasının ardından Genel Kurul'da kavga yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin de aralarında bulunduğu bazı CHP'li milletvekilleri Turan'ın konuşmasının ardından ayağa kalkarak, sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi.

Bunun üzerine AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri birbirlerine karşılıklı laf attı. Bu sırada,  AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral ile CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan arasında yumruklaşma yaşandı.

Yumruklaşmayı, araya giren milletvekilleri durdurdu.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime ara verdi. Arada da gerginlik devam etti. Bu sırada Tezcan, dışarı çıkartılarak revire götürüldü, ardından da ambulansla hastaneye kaldırıldı.

CHP'li milletvekilleri, daha sonra topluca Genel Kurul Salonu'ndan ayrıldı.

Başkanvekili Sadık, bir süre sonra birleşimi açtı ve 15 dakika ara verildiğini duyurdu. Sadık, aranın ardından birleşimi tekrar açtı. Yapılan oylamada da BDP'nin önerisi reddedildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Bülent Tezcan Tanju Özcan Ahmet Aydın Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title