Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, terör olaylarıyla ilgili verdiği genel görüşme önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Önerge üzerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "terörün, Türkiye'nin kaderi olduğunu, Türkiye'nin bunu hak etmediğini" söyledi.

"Yanlış politikaların 79 milyon insanı terör örgütlerinin açık hedefi haline getirdiğini" öne süren Altay, "Toplum büyük bir kaygı ikliminde. Elbette dış mihraklar, uluslararası senaryolar var, bunları yok saymıyoruz ama devleti idare edenlerin kusurları yanlış ve eksikleri de bu Mecliste konuşulabilmelidir." dedi.

Hükümetin PKK ve IŞİD terör örgütüne yönelik vahim yanlışları olduğunu savunan Altay, "CHP, terörle mücadelede ne istediniz de vermedi?" diye sordu.

Bu noktadan sonra durumun TBMM'nin iradesine sevkinde fayda gördüklerini dile getiren Altay, "Hükümetin terörle mücadelesizlik politikasına artık destek vermiyoruz. Mesele, asli sahibi olan TBMM'nin iradesindedir. Sözün bittiği yerdeyiz. Milli irade meseleye el koymalıdır. Varlık sebebi olarak TBMM, hükümeti denetlemek, iş ve işlemlerini gözetmek zorundadır. Yanlış politikaları tayin, tespit ve çözüm üretmek bu Meclisin asli işidir, bu Meclisin birinci önceliğidir." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ülkenin en önemli sorununun terör ve güvenlik olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir beka mücadelesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirten Akçay, yanlış politikalar sonucu terör örgütlerinin güçlendiğini ve terör olaylarının arttığını öne sürdü.

"Çözüm Süreci" adı altında terör örgütünün faliyetlerine göz yumulduğunu dile getiren Akçay, "Terörle mücadele konusunda hükümete verdiğimiz destek, milletimize, devletimize verdiğimiz bir destektir. Bu destek, geçmişteki günahlara ortak olduğumuz anlamına gelmemektedir." dedi.

Artan terör olaylarının, başkanlık heveslerine alet edilmek istendiğini öne süren Akçay, "Terör olaylarının bu şekilde istismarından hükümetin kaçınması gerekir." diye konuştu.

Akçay, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, bugün TBMM Genel Kurulundan bilgi verdikten hemen sonra ayrılmasını kınadığını kaydetti.

-"İçinizde PKK yapılanması var"

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "İnsanların yaşamını tehdit eden terör karşısında hükümetin pişkinliği, dudak uçuklatacak şekilde absürt." ifadelerini kullandı.

Sataşmadan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "IŞİD de PKK da terör örgütüdür. Dün de gösterdim, elimde Şırnak Belediyesinde ortaya çıkan havan toplarının fotoğrafları var. Sizin içinizde PKK yapılanması var." dedi.

Van'da yapılan bir operasyonda teröristlerin kullandığı aracın Van Büyükşehir Belediyesine ait çıktığını belirten Muş, "Bunun gibi onlarca örnek var. Halkın vergileri, terör örgütüne kaynak olarak aktarılıyor." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de "Esrar, kenevir tarlaları birdenbire mi Lice kırsalına yerleşti? Ekilirken sizin denetimizde olan kolluk güçleri neredeydi? Niye izin vermişler? Kayyum atamanın zeminini hazırlıyorsunuz." görüşünü öne sürdü.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurul'da, Danıştay Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi. Görüşmeler, 23. madde üzerinden devam ediyor.

Kaynak: AA / Politika

Engin Altay Erkan Akçay Mehmet Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title